Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Elf innovaties genomineerd voor Gouden Klavertje Vier

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 16 augustus 2019
144 sec


'Elektrisch en duurzaam, dat zijn dé trends in de innovaties', aldus de vakjury die elf innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier die op Groentechniek Holland wordt uitgereikt. Op de vierde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals.

Ramm won in 2017 het Gouden Klavertje Vier met de Oeliatec Co2-neutraal heetwater onkruidmachine.
Ramm won in 2017 het Gouden Klavertje Vier met de Oeliatec Co2-neutraal heetwater onkruidmachine.

méér dan 40 inzendingen

De vakjury beoordeelde in welke mate de meer dan 40 ingestuurde innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn. Dit leverde uiteindelijk elf nominaties op waarvan de meest opvallende op eerste beursdag 10 september het Gouden Klavertje Vier wint.


'De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties op gebied van elektrische aandrijving en duurzame oplossingen. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is.' Aldus de vakjury. De vakjury bestaat uit: Gert Vreemann (Cumela/Grondig), Gertjan Zevenbergen (Agrimedia), Hein van Iersel (Hoofdredacteur vakbladen NWST), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (VHG).

Opvallend veel inzendingen zijn innovaties op gebied van elektrische aandrijving en duurzame oplossingen.

De volgende innovaties zijn genomineerd:

GTJ Green Technology Janssen - de Berky 6310 Hybride maaiboot
GTJ laat een volledig elektrisch aangedreven maaiboot zien op de GTH. De Berky 6310 Hybride maaiboot werkt acht uur geruisloos en uitlaatgasvrij dankzij lithium-ion accu's, met ergonomisch en comfortabel bestuurdersplatform en vingertip bediening.


Feedtuber - RM5000 Bokashi bagger
Machine die bermgras, groenafval en andere biomassa fermenteert tot vruchtbare bodemverbeteraar, met een doseersysteem dat het doseren van vloeibare micro-organismen en mineralen in granulaatvorm combineert met het samenpersen van het materiaal in de folieslurf in één werkgang.


Hemos Machinebouw - Luctor 332
Snelverkeer maaivoertuig met grote capaciteit dankzij twee maaiarmen en met voertuigbreedte van slechts 1.77 meter, waardoor snelwegbermen vanaf de vluchtstrook gemaaid kunnen worden terwijl men toch meer dan 1.10 m van de rechter rijbaan blijft, dus zonder verkeer te hinderen en wegafzettingen.


Herco Machinery BVBA - Farmtrec 20E volledig elektrische compact tractor
Eerste productierijpe en volledig elektrische compact tractor die niet onderdoet voor tractoren met brandstofmotor, eenvoudig oplaadbaar (via standaard stopcontact) en goedkoop in onderhoud.


JJ Dabekausen - Houthakselaar Rabaud Xylomix 150E
Deze volledig accu aangedreven houthakselaar aangedreven door lithium ion accu, met xylomix rotor met 5 opbouwopties en 3 werkmethoden (hamers, messen of combinatie) is emissie-arme en CO2 neutrale oplossing voor hakselen van bomen en takken tot 15 cm, klein groenafval met hoge compostgraad en vervuild hout met spijkers.


John Deere dealers Kraakman Perfors & Groenoord - De Michelin X Tweel Turf radiaalband zonder lucht
Radiaalband zonder lucht die immuun is voor scherpe objecten, makkelijk over obstakels glijdt en 3x langer meegaat met als voordeel geen lekke banden, geen ongelijke bandenspanning en betere opvang van schokken; voor het eerst leverbaar in Nederland.


Merlo/de Lille - Tre Emme MM160C
Werktuigdrager met klepelmaaier voor bermonderhoud van 156 pk met 3D maaikop voor rotatie- en kantelbewegingen, met veilige joystick met automatische handdetectie van de gebruiker om hydraulische functies van de machine te activeren.


Milati Grass Machines - Intelligent One
Duurzame, precieze lijntrekker met 100% GPS-besturing die zelfstandig gestuurd belijnt en tijd, kosten en verfverbruik bespaart en ook manueel te besturen is.


New Holland - Xpower
Chemievrije methode van elektrotechnisch in werkbreedtes van 1 m en 3 m bestrijden van wortelonkruiden en invasieve exoten met hoogspanning, doordat de elektrische stroom door natuurlijke weerstand in de plant wordt omgezet in warmte waardoor de plant van binnenuit gaat koken zonder dat omringende planten hinder ondervinden.


Ramm - De Rootwave Pro
Chemievrije methode van elektrotechnisch, individueel selectief bestrijden van wortelonkruiden en invasieve exoten met hoogspanning, doordat de elektrische stroom door natuurlijke weerstand in de plant wordt omgezet in warmte waardoor de plant van binnenuit gaat koken zonder dat omringende planten hinder ondervinden.


Wim van Breda - Metron P48 RC
Radiografisch bestuurde werktuigdrager met hybride aandrijving die efficiënt werkt met minder vermogensverlies dan hydraulische aandrijving, die emissievrij en zuiver elektrisch werkt en bruikbaar voor alle werktuigen.


Binnenkort vindt u in de Groentechniek Holland Special, bij uw Greenkeeper, Fieldmanager, Stad+Groen, Boomzorg óf De Hovenier een uitgebreid artikel met alle innovaties. Geschreven door onze hoofdredacteur Hein van Iersel en vakjurylid in het Gouden Klavertje Vier.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER