Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

'FURNS staat altijd open voor maatwerk'

ADVERTORIAL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Rosanne de Boer, maandag 22 april 2024
124 sec


'We kunnen ondersteuning bieden tijdens het hele proces'

Oscar Gathier, hoofd van de afdeling Verkoop bij FURNS, vertelt dat maatwerk altijd mogelijk is. Het Udens bedrijf biedt allerlei straatmeubilair voor de openbare ruimte, van banken tot plantenbakken. Bij de standaardproducten kunnen klanten de maten aanpassen. Daarnaast levert men ook maatwerk-maatwerk: het bieden van ondersteuning tijdens het hele proces, van schets tot ontwerp tot uitvoering. Vaak zit men al met de architect om de tafel en kunnen zo in een vroeg stadium inzicht geven in de kosten en het benodigde budget.

FURNS greenpoints bieden verkoeling en zitplaatsen aan in de Bazarlaan in Den Haag
FURNS greenpoints bieden verkoeling en zitplaatsen aan in de Bazarlaan in Den Haag

Oscar Gathier
FURNS is in 2016 opgericht en heeft zich in de jaren erna verder ontwikkeld. Het is een van drie merken die horen bij de Adezz-groep. FURNS richt zich op de openbare ruimte. Adezz op de hovenier en bij FORNO draait het om vuur en warmte. Denk bijvoorbeeld aan buitenkeukens.
Al vanaf de start van FURNS was het mogelijk voor gemeenten om bij het merk aan te kloppen voor maatwerk. Daarbij gaat het niet alleen om producten met aangepaste maten. 'We kunnen binnen een project ook hulp bieden aan een opdrachtgever op ontwerpbasis en bij de constructie,' vertelt Gathier. 'We kijken dan samen naar vragen als: hoe hoog of hoe groot moet het straatmeubilair worden en hoe moet het geplaatst worden? We richten voor gemeenten en bedrijven veel daktuinen in. Daar worden we vaak voor benaderd omdat we op dat gebied veel ervaring opgebouwd hebben.' FURNS richtte onlangs een daktuin in boven een parkeergarage bij het project Amadeiro in het centrum van Den Bosch.


'We kunnen binnen een project ook hulp bieden op ontwerpbasis en bij de constructie'

Bij het Van der Valk Hotel in Eindhoven-Best staan diverse cortenstalen plantenbakken

Internationaal

'We worden gevraagd door heel Nederland en niet alleen in Noord-Brabant, waar ons bedrijf gevestigd is. Zo plaatsten we aan de Bazarlaan in Den Haag enige tijd geleden greenpoints, plantenbakken en picknicksets.' Greenpoints zijn verplaatsbare bomen- en plantenbakken waarin vaak zitplaatsen geïntegreerd zijn. 'Bij het Van Der Valk Hotel in Eindhoven-Best zie je onze cortenstalen plantenbakken staan met zowel planten als bomen.' Er zijn zitbanken bij geplaatst die ook deels van cortenstaal zijn gemaakt.
'Een jaar geleden begon onze accountmanager met het benaderen van alle gemeenten in Nederland en we zien de effecten ervan aan de offerteaanvragen die binnenkomen,' vertelt hij enthousiast. 'We werken trouwens niet alleen in Nederland, maar gaan ook over de landsgrenzen en hebben bijvoorbeeld greenpoints geplaatst voor de gemeente Mol in België. Onze producten worden ook in het buitenland gemaakt in onze eigen fabriek in Polen.' Deze fabriek draait 24 uur per dag en 7 dagen in de week om alle machines optimaal te gebruiken.


In de gemeente Mol richtte FURNS een plein in met plantenbanken met zitplaatsen eromheen

Groen lint

'We hebben de greenpoints al geplaatst in gemeenten als Horst aan de Maas, Oss, Maashorst en Utrecht. Ook hierbij gaat het vaak om maatwerk,' legt Gathier uit. De gemeente Horst aan de Maas in Noord-Limburg wilde een "Greune Droad", een groen lint, door het centrum van Horst laten aanleggen van diverse greenpoints. Ze kwamen onder andere op het Lambertusplein, Wilhelminaplein en Gasthoesplein te staan. Wethouder Rudy Tegels was erbij betrokken en vertelt: 'Deze groene elementen verbinden de drie centrumpleinen op een speelse wijze met elkaar. Ze zorgen voor meer groen in het centrum, extra zitgelegenheid en herkenbaarheid en eenheid.'
'We weten dat bij gemeenten de processen langer duren dan in het bedrijfsleven,' merkt Gathier op. 'Daarom worden we vaak al vroeg in de ontwikkeling van een project benaderd. Vaak zitten we al met de architect aan tafel en kunnen we meteen inzicht geven in de kosten en het benodigde budget.'
De ontwikkeling staat bij FURNS niet stil. 'We willen onze productgroep blijven ontwikkelen, bestaande producten verbeteren en met nieuwe onze portefeuille aanvullen. De greenpoints zijn onderdeel van de laatst ontwikkelde producten. Ze zitten nu anderhalf jaar in het assortiment.'


Diverse greenpoints vormen samen een groen lint door de gemeente Horst aan de Maas
'We willen onze productgroep blijven ontwikkelen,' benadrukt Gathier

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER