Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het Nieuwe Groen: landelijke kennisdag over toekomstbestendige openbare ruimte

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, zaterdag 3 juni 2023
59 sec


Inspireren, leren en ontdekken. Dat is het doel van de nieuwe landelijke kennisdag die vijf expert-bedrijven uit de groene sector op dinsdag 27 juni a.s. organiseren in het Utrechtse Kamerik. Het Nieuwe Groen, zoals het initiatief van Advanta Seeds, DCM, Jub Holland, Lageschaar Vaste Planten en Van den Berk Boomkwekerijen gaat heten, wil oplossingen aandragen voor het verduurzamen en toekomstbestendiger maken van ons openbaar groen.


De groene ruimte evolueert in rap tempo. Invulling en beheer staan steeds meer in het teken van het creëren van oplossingen voor biodiversiteitsherstel en klimaatadaptatie. Maar hoe maken we de juiste keuzes als het gaat om het duurzaam en toekomstbestendig maken van ons openbaar groen? Op welke thema's zetten we in en hoe houden we tegelijkertijd de kwaliteit van onze leefomgeving hoog en betaalbaar?

Visie op inrichting

Vakspecialisten van de organiserende bedrijven presenteren met inbreng van gemeenten en wetenschappers hun visie op de inrichting van de groene ruimte. Gemeente Alkmaar en Stadswerk072 delen het succes van hun groene 'Pocket Parcs' dat internationaal bekroond werd met de prestigieuze Green Cities Europe Award. En dr. ir. Arnold van Vliet, bioloog - Wageningen University toont hoe de klimaatverandering in Nederland in de afgelopen 30 jaar tot spectaculaire veranderingen heeft geleid in de natuur. Vanuit verschillende disciplines is er bovendien veel aandacht voor het creëren van de ideale bodemomstandigheden en het vegetatiebeheer van gras, bollen, vaste planten en bomen.


De landelijke kennisdag Het Nieuwe Groen vindt plaats op dinsdag 27 juni 2023 op Buitenplaats Kameryck in het groene hart van Nederland, dichtbij Utrecht. De dag wordt geleid door radio- en tv-presentator Harm Edens. Inloop vanaf 09:30 uur, programma van 10:00 tot 16:00 uur. Inschrijven kan vanaf nu op www.hetnieuwegroen.nl.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER