Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Haagbeuk als herdenkingsboom

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 3 januari 2023
71 sec


Ter nagedachtenis van de onlangs overleden Willem van den Akker heeft zijn weduwe Lydie van den Akker, onder grote belangstelling van familie, vrienden, (oud-) collega's en een aantal leden van de Zilveren Boom, op symbolische wijze een herdenkingsboom geplant op het terrein van Jub Holland in Noordwijkerhout.

Lydie van den Akker plant de tulpenbol. (Foto's: Corine Hogewoning)
Lydie van den Akker plant de tulpenbol. (Foto's: Corine Hogewoning)

De Haagbeuk is belangeloos geplaatst door Ruud Todirijo groen- & grondwerken en staat op een mooie prominente plek bij de entree van het bollenbedrijf, naast een Bonte Berm. De Haagbeuk is geschonken door Van den Berk Boomkwekerijen, de bomengrond door JK van den Dool. In de boomspiegel zijn 200 stuks Tulipia Willem van den Akker gepoot. Tevens is een prachtige roze tulp met knalrood hart geplant.

Initiatiefnemers van het evenement waren enkele goede vrienden van Willem van den Akker uit de groene sector: Huub Rovers, voormalig hoofd groen gemeente Heerhugowaard, Nico Brantjes, voormalig hoofd groen gemeente Heemkerk, John Todirijo, voormalig hoofd groen gemeente Bloemendaal, Rob Boekelman, voormalig hoofd groen gemeente Noordwijk en Lex Wijnbeek, voormalig hoofd groen gemeente Haarlem. Zij kozen niet voor niets voor de Haagbeuk als herdenkingsboom. Van den Akker is immers een Haagbeuk volgens de Keltische Bomenhoroscoop, die uitgaat van 21 bomen voor 21 verschillende mensentypen.

LEES OOK
In memoriam Willem van den Akker
23-09-2022 | NIEUWS
40 sec

Betekenis

Haagbeuken zijn mensen die optimistisch en romantisch in het leven staan en op zoek gaan naar diepgaande relaties. Lex Wijnbeek verwees in zijn toespraak naar de Keltische Bomenhoroscoop en de betekenis die Van den Akker heeft gehad voor Jub Holland, het bedrijf waarvoor hij sinds de jaren zeventig gewerkt heeft. Van den Akker was niet alleen verkoper maar voorzag afnemers van betrouwbaar advies en bouwde mede daardoor duurzame relaties op. Hij heeft mede aan de basis gestaan van het machinaal bloembollen planten in gazons, dat daarvoor allemaal handwerk was.


Lex Wijnbeek verwees in zijn toespraak naar de Keltische Bomenhoroscoop.

Jubileum

Het memorabele evenement op het terrein van Jub Holland, dat werd voorgezeten door directeur Robbert Uittenbogaard, eindigde met een toast op de boom en Van den Akker aan de hand van een groen likeurtje (Takkensap).


Er werd geproost op de Haagbeuk.
De bezoekers herdachten de bevlogen vakman op bijzondere wijze, met een lach en een traan. Binnenkort wordt tevens nog een herdenkingsplaquette ter ere van Van den Akker geplaatst op het terrein van Jub Holland.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER