Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Project 'Urban Landscapes Romania' met halfjaar verlengd

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, dinsdag 17 mei 2022
69 sec


In het kader van het Partners for International Business (PIB) programma van het RVO, startte drie jaar geleden het project 'Urban Landscapes Romania'. Dit programma is formeel op 14 april jl beëindigd. RVO heeft recent echter goedkeuring gegeven voor een verlenging van het programma met zes maanden.

Roemeense delegatie op bezoek in Nederland in 2019 in het kader van het project ‘Urban Landscapes Romania’
Roemeense delegatie op bezoek in Nederland in 2019 in het kader van het project ‘Urban Landscapes Romania’

Roemeense steden hebben grote behoefte aan kennis op het gebied van ontwerp, aanplant en onderhoud van stedelijk groen. In samenwerking met Anthos en Nederlandse bedrijven uit de boomkwekerij- en bloembollensector heeft Roemenië de afgelopen jaren gewerkt om vergroening van het verstedelijkt gebied te realiseren. Boomkwekerij Ebben, JUB Holland, Van den Berk Boomkwekerijen, Molter BV, Nophadrain, VIC Landscapes en Seuren Rozen vormden een cluster dat werkt aan markt en kennisontwikkeling op de institutionele markt in Roemenië.

Roemeens bezoek aan Nederland

Na drie jaar heeft RVO goedkeuring gegeven voor een verlenging van het PIB-programma met zes maanden. Met een aantal bedrijven zullen enkele projecten in Roemenië worden afgerond. Daarnaast brengen Roemeense stakeholders, waaronder burgemeesters, een bezoek aan Nederlandse bedrijven, stedelijke projecten en de Floriade. Hiervoor is de periode rond 29 juni beoogd, omdat op die datum op de Floriade de Europese 'Green Cities Conference' plaatsvindt. Hier nemen veel internationale bezoekers aan deel. Die week houdt ook de European Nurserystock Association (ENA) haar jaarlijkse General Assembly. Een bezoek aan het congres van de ENA-leden staat ook op de planning.


Roemeense stakeholders, waaronder burgemeesters, brengen een bezoek aan Nederlandse bedrijven, stedelijke projecten en de Floriade

LEES OOK
Groen integreren in stedelijk gebied
07-11-2019 | ARTIKEL
275 sec

PIB-programma's van RVO hebben als doel met inzet van publieke en private gelden marktpotentieel in bepaalde landen voor Nederlandse ondernemers in kaart te brengen en te benutten. Meer informatie over programma en deelnemers is te vinden via op de website van Urban Landscapes Romania.

Partners for International Business (PIB) is een programma van het RVO waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren. Daartoe ontwikkelt RVO, namens de Nederlandse overheid, samen met een Nederlands cluster van bedrijven en kennisinstellingen een meerjarig actieplan (doorgaans 2- tot 3-jarig).

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER