Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Fotoreportage: drie dagen Hardenberg

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, donderdag 24 maart 2022
202 sec


We mochten weer. Na ruim twee jaar afwezigheid konden bezoekers weer afreizen naar de beurshallen van Hardenberg om daar een bezoek te brengen aan de Groene Sector Vakbeurs. Vakblad Stad+Groen was ook aanwezig en blikt terug met een uitgebreide fotoreportage.


In totaal werden er 11.103 bezoekers geregistreerd. Dat was een daling ten opzichte van het aantal bezoekers van de laatste editie: 18.000 in 2020. Toch is beursorganisator Easyfairs tevreden. 'Wij kijken met een enthousiast gevoel terug op de afgelopen beurseditie. Iedereen was vooral blij dat de beurs eindelijk weer door kon gaan na een jaar overgeslagen te hebben. Helaas was het dit jaar nog niet mogelijk om de beurs op de vertrouwde datum in januari te laten plaatsvinden; dat mocht toen nog niet. De nieuwe data waren voor de sector niet ideaal, maar dankzij de verplaatsing naar maart kon de beurs wel doorgaan zonder beperkingen. Dat zorgde ervoor dat het weer als vanouds aanvoelde', zegt Ramon Schlepers namens de Groene Sector Vakbeurs.

Winnaars Innovatie Award Dick van Breda (Wim van Breda) en Joost de Vogel (Essie).
Op de eerste dag van de beurs werden de winnaars van de Innovatie Award bekendgemaakt. Wim van Breda en Datacadabra wonnen met hun innovatieve bermcamera Mowhawk in de categorie Tuin en park. Essie was met het maaischild Eco2shield winnaar in de categorie Groene inrichting.

LEES OOK

Organisch gevormde betontegel op de gezamenlijke stand van MBI en ACO
In de gezamenlijke stand van MBI en ACO was een aantal producten te vinden waarmee de stad beter klimaatadaptief en watervriendelijk gemaakt kan worden. Eén daarvan was een betontegel met een organische vorm.

De stand van Becx Machines
In de stand van Becx Machines informeerde Rob van Grop bezoekers over de MA270-snoeiarm en de daarop te bevestigen onkruidborstel OBA50. De interesse was groot. Geen wonder, vindt hij: 'De hydraulische maaiarm kan immers als een van de weinige zowel links als rechts van het dragend voertuig worden gebruikt.'

Eric Jacobi van Hako/Oertzen bij een van hun nieuwe weco heetwateronkruidmachines
Eric Jacobi van Oertzen/Hako liet trots een van de nieuwste aanwinsten van het bedrijf zien. De weco's zijn heetwatermachines voor onkruidbeheersing en reiniging van de openbare ruimte. Met de machinereeks, ontwikkeld door Weedconcept, vulde Hako - nu de exclusieve verkoper van de machines - het 'onkruidgat' in zijn assortiment.

In de stand van Dabekausen waren geen grote innovaties te bewonderen, maar de beurs was goed, zo lieten de vertegenwoordigers weten.

Anton Kocken (Kärcher)
In de stand van Kärcher toonde Anton Kocken ons onder meer de veeg-zuigmachine MC130 met een heetwaterunit van Empas. 'De machines uit onze lijn veeg-zuigmachines, zoals de MC 130, worden zo gebouwd dat ze multifunctioneel inzetbaar zijn', vertelde Kocken. Onder meer groenaannemer VDBH ging al met twee van deze combinatiemachines aan de slag.

LEES OOK

Jaap van Norel (Alltrec) bij de eerste Alltrec 8015F elektrische werktuigdrager
In de gezamenlijke stand van Alltrec (FPS-Electric) en Weedcontrol stond de langverwachte elektrische Alltrec 8015F in het voetlicht. Jaap van Norel (Alltrec) vertelde dat het beursexemplaar over twee weken verhuist naar zijn nieuwe onderkomen bij aannemersbedrijf M.J. Smits. Daar zal de 8015F, de vierwielige grote broer van de driewieler 4810T, meteen worden ingezet.

Aise van der Tol van Machines4green toont bezoekers onder meer over hun elektrische palenmaaier
In juni 2021 werd Machines4green importeur van Timan. Het was dus niet vreemd dat het bedrijf een aantal van de werktuigdragers van Timan in de stand tentoonstelde. Maar de grote trots was de Raymo-palenmaaier, zo vertelde Aise van der Tol, zoon van directeur Jan-Dirk van der Tol en direct betrokken bij de ontwikkeling van de palenmaaier.

Jan van der Zanden (Waterkracht) naast de Weedmaster TC-Vision.
De gloednieuwe Weedmaster-S nam bij Waterkracht weinig standruimte in, maar dat maakte de compacte heetwaterunit niet minder interessant. De machine is het prototype van de tweede generatie Weedmaster-S. Hoewel de eerste definitieve batch pas klaar is in april, is er al een aantal van de machines in Nederland verkocht.

LEES OOK

De groengele stand van VDBH
VDBH is al enige jaren actief op het gebied van halfverharding. In de stand van het groenbedrijf uit Opheusden vertelde Martin Stufken bezoekers onder meer over die werkzaamheden, en over de door VDBH zelf ontwikkelde Vegaway. 'Deze machine rijdt één keer over een pad en zeeft het onkruid uit de halfverharding', aldus Stufken.

Martijn Beekwilder (Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit) stond bezoekers te woord over de elektrische Goupils.
De Goupils van importeur Blitterswijk Eco-Mobiliteit, onderhand wellicht beter bekend onder de naam Goupil Nederland, waren in verschillende stands te aanschouwen. 'Niet zo gek', aldus Martijn Beekwilder: 'Veel Nederlandse binnensteden hebben beloofd om per 2025 emissievrij te zijn. De lichte, volledig elektrische Goupils zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld werkzaamheden in de stadslogistiek.'

LEES OOK

Ivo de Groot (Wolterinck)
De stand van Wolterinck was ingericht met de focus op boomverzorging en de bestrijding van de eikenprocessierups (EPR). Ivo de Groot, algemeen directeur van Wolterinck, vertelde bezoekers onder meer over de Terra-fit-methode voor bodemverbetering en over het EPR-bestrijdingsmiddel Rufix.

Lozeman Del Morino
In de stand van Lozeman was voor het eerst de elektrische werktuigdrager met cabine Del Morino van het Italiaanse Rino te zien.


De grote trots in de stand van Helthuis Tuin- en Parkmachines was de elektrische Ariens Zenith-zeroturnmaaier, beschikbaar in Nederland sinds begin 2021. Kathy Sevcikova van Helthuis vertelde over de grote interesse uit de markt voor de machine.

Holder op waterstof
Accumachines zijn in, maar volgens sommigen zit er ook toekomst in machines die op waterstof lopen. Holder toonde deze machine die loopt op waterstof en verkocht is aan Jos Scholman.

LM Trac
Er is het afgelopen jaar veel gebeurd rondom het merk LM Trac. Zo kwam er een nieuwe importeur, Pols Zuidland. Deze showde met trots de nieuwe vol-elektrische werktuigdrager.

Reco E-trac
Hij is niet meer helemaal nieuw, de Retro E-trac die in de stand van Jean Heybroek stond. Het is een vol-elektrische werktuigdrager, hier voorzien van een elektrisch aangedreven maaidek. Wel nieuw is de stoom- en heetwaterunit voor thermische onkruidbestrijding. De Keckex Komex M13 500 kan op het platform van de machine geplaatst worden.

Greenable met nieuwe biologisch afbreekbare maaidraad Bio Greenline
Greenable stond voor de eerste keer op de beurs, met zijn nieuwe biologisch afbreekbare maaidraad Bio Greenline, dat ook genomineerd was voor de Innovatie Award. Voor het nieuwe maaidraad is in korte tijd een goed dealernetwerk opgezet, waarvan onder meer Poel Bosbouw en Wim van Breda deel uitmaken.

Kniklader van Tobroco-Giant, te bewonderen in de stand
De kniklader van Tobroco-Giant was niet alleen te bewonderen in de eigen stand van het bedrijf. Ook bij de ingang werden bezoekers verwelkomd door een kniklader van het Brabantse bedrijf.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER