Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Elektrische werktuigdrager Alltrec 8015F valt in de prijzen

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, dinsdag 19 oktober 2021
148 sec


Nieuwe Alltrec werktuigdrager wint Deense innovatieprijs

Hij is amper op de markt en nu al sleept de Alltrec 8015F, de gloednieuwe elektrische werktuigdrager van FPS-Electric, prijzen binnen. Tijdens de Have & Landskab-beurs in Denemarken won het Nederlandse vierwielige voertuig onlangs de innovatieprijs. Productmanager FPS-Electric Jaap van Norel en mede-eigenaar Bert van Loon zijn trots en spreken van een mooie opsteker.


De vakbeurs Have & Landskab (tuin en landschap), vindt elke twee jaar plaats in het Deense Slagelse. Het is een van de grootste Scandinavische beurzen voor de groensector. Op 25, 26 en 27 augustus 2021 werd het evenement wederom georganiseerd.

Naast het bijwonen van demo's, cursussen en workshops, en het ontmoeten van collega's en potentiële partners en klanten, worden er op de vakbeurs ook prijzen uitgereikt, waaronder innovatieprijzen voor elektrische machines.

Elektrisch vanaf het begin

De Nederlandse fabrikant FPS-Electric won, met Deense collega Nomaco Danmark, met de gloednieuwe elektrische werktuigdrager Alltrec 8015F de eerste prijs in de categorie 'overige machines'. 'Na een artikel in een Deens vakblad over Alltrec nodigden vader en zoon Niels en Benny Svenningsen, van de Nomaco Nordic groep, ons uit om tijdens deze beurs bij hun op de stand komen staan', vertelt productmanager van FPS-Electric, Jaap van Norel. 'Dat was natuurlijk niet voor niks: ze zijn zeer geïnteresseerd om onze importeur voor die regio te worden. Benny vroeg ons een stukje tekst te schrijven en wat materiaal aan te leveren zodat we mee konden doen aan de innovatie competitie.'


De jury complimenteerde onder meer de zeer grote capaciteit en de krachtige accu. Ook de vierwielaandrijving - uniek voor de 8015F - en het feit dat de machine volledig elektrisch is, speelden mee in het oordeel van de jury. Regelmatig wordt de dieselmotor simpelweg ingewisseld voor een elektromotor bij de ontwikkeling van elektrische machines, vertelt Bert van Loon, mede-eigenaar van FPS-Electric en eigenaar Weedcontrol aan Stad+Groen. 'De Alltrec 8015F is anders. Die is van de grond af opgebouwd als een volledig elektrische, professionele werktuigdrager. Door vanaf het begin de focus op elektrisch te leggen, kunnen alle onderdelen perfect op elkaar afgestemd worden. Dat zie je terug in het eindresultaat.'

'De Alltrec 8015F is van de grond af opgebouwd als een volledig elektrische, professionele werktuigdrager'

V.l.n.r.: Jaap van Norel (productmanager FPS-Electric), Niels Svenningsen (oud-eigenaar van Nomaco Zweden), Frank van de Staak (oprichter en algemeen directeur FPS-Electric), Benny Svenningsen (nieuwe eigenaar van Nomaco Zweden, oprichter van Nomaco Denemarken en Noorwegen en ceo van overkoepelende Nomaco Nordic groep).
Van Loon: 'De 8015F is de enige elektrische werktuigdrager die zowel met twee- als vierwielaandrijving geleverd kan worden. Voor een maximaal rendement worden alle aanbouwdelen elektrisch aangedreven en er kan een volle werkdag mee gewerkt worden.'

Uit de slaapstand

Eerder vertelde Van Norel dat FPS-Electric voor 2021 de ambitie heeft om de Scandinavische markt te betreden. Dit is volgens de productmanager een zeer interessante regio om met Alltrec vertegenwoordigd te zijn. Van Norel: 'Een betere entree in de Scandinavische markt hadden we niet kunnen wensen. Alltrec heeft daar veel aandacht gekregen en verschillende grote spelers kwamen even langs om onze machine te bewonderen. We hebben veel complimenten over de bouwkwaliteit en de looks ontvangen. Een leuke opsteker voor al het harde werk van de afgelopen jaren.' FPS-Electric en Nomaco zijn volop in bespreking met als doel om in 2022 te gaan starten met de verkoop van Alltrec in deze regio.


'Een betere entree in de Scandinavische markt hadden we niet kunnen wensen'

Van Loon voegt toe: 'Scandinavische landen zijn druk bezig met het milieu. Meer dan Nederland. Ze willen een schone wereld en hechten daarom veel waarde aan de ontwikkeling en de toepassing van dit soort (elektrische) innovaties.' Deze trend doet zich overigens voor in meer Europese landen. 'Het is alsof Europa wakker wordt', besluit Van Loon.

V.l.n.r.: Bert van Loon (Weedcontrol en FPS-Electric), Andries Heierman (Van de Bijl & Heierman), Frank van de Staak (FPS-Electric), Cees de Glopper (Braber Groenvoorziening), Frank Blom (hoveniersbedrijf C. Blom) en Johan Oomen (aannemersbedrijf M.J. Smits).

FPS-Electric

De elektrische werktuigdragers van Alltrec worden ontwikkeld en geproduceerd door FPS-Electric in Rijen. In 2016 kwam oprichter Frank van de Staak op het idee om materieel zonder CO₂-emissie te bouwen, bestemd voor professionele gebruikers in het groenonderhoud van de openbare ruimte.

In het najaar van 2018 zag het eerste prototype het licht. Begin 2019 was de 4810T klaar voor productie. De 4810T werd in het eerste jaar alleen in Nederland verkocht. Hierdoor konden de aftersalesservice en kwaliteitscontrole samen met importeur Weedcontrol binnen handbereik gehouden worden. In 2020 was de 4810T klaar voor het VK en België. Sinds dit jaar speelt Dabekausen een rol bij de afzet van de machine op de Duitse markt.

De eerste reeks van het nieuwe model werd onlangs geleverd aan Weedcontrol, Van de Bijl & Heierman, Braber Groenvoorziening, hoveniersbedrijf C. Blom en aannemersbedrijf M.J. Smits. Begin 2022 moet de productie op gang zijn, zodat het bedrijf klaar is om aan de internationale vraag te voldoen.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER