Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Eerste Zasso elektrische onkruidmachines afgeleverd op werktuigdragers

NIEUWS
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 3 juli 2024
60 sec


Recent zijn de eerste Zasso elektrische onkruidmachines in de Benelux afgeleverd door leverancier Intrak. Deze machines, die werken met een spanning van 8.000 volt, bieden een alternatieve aanpak zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.


De CityZAS van GV powered by Zasso machines zijn met behulp van Group Verschueren uit Lochristi België aangepast en bestrijden onkruid met elektriciteit. Door de stroom worden zowel het bovengrondse deel als de haarwortels van het onkruid gedood. 'Dit is een significant verschil met traditionele methoden die vaak slechts het zichtbare deel van de plant aanpakken,' aldus leverancier Intrak. De machines zijn 120 cm breed en kunnen aan de voorkant van een tractor of aan een maaiarm worden bevestigd, waardoor ze in diverse omgevingen toepasbaar zijn, van landbouwgebieden tot stedelijke locaties.

Wendbaar in openbare ruimte

Jeroen van de Ven van Intrak: 'De technologie an sich is niet nieuw meer; elektrische onkruidbestrijding en Zasso bestaan al enkele jaren. Wat wel nieuw is, is de opbouw op een werktuigdrager. Daarmee wordt de relatief grote en zware Zasso opeens wendbaar en inzetbaar in stedelijk gebied. Tot nu toe was dat het domein van handhelds of klassieke methodes zoals borstelen, branden of heet water. Deze combinatie zorgt ervoor dat de effectieve elektrische onkruidbestrijding inzetbaar en betaalbaar wordt voor grote oppervlakten.'


Aanpassing aan Belgische markt

Voor de Belgische markt zijn de Zasso machines specifiek aangepast. De twee machines zijn opgebouwd op een Holder en een Multihog. Ze zijn uitgerust met een hydraulisch aangedreven stroomgenerator en extra veiligheidsvoorzieningen, zoals een 360 graden camera die de machinist waarschuwt als iemand binnen vijf meter van de machine komt. Deze aanpassingen zijn essentieel voor gebruik in gebieden waar mensen en huisdieren aanwezig zijn.


Binnen enkele weken worden de eerste gebruikerservaringen verwacht, die meer duidelijkheid zullen geven over de effectiviteit en efficiëntie van deze nieuwe technologie

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER