Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Start van Cool Neighbourhoods-project: vermindering van hittestress in Noordwest-Europese wijken

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, vrijdag 7 juni 2024
69 sec


Op 13 juni 2024 gaat het Cool Neighbourhoods-project van start in Middelburg, waarbij methoden worden getoond om hittestress in wijken te verminderen. Gedurende drie jaar zal er 9,3 miljoen euro worden geïnvesteerd in vier Noordwest-Europese gebieden, met als doel de leefbaarheid te verbeteren en hitterisico's te verminderen.

Beeld: Cool Neighbourhoods-project, ontwikkeld met behulp van AI
Beeld: Cool Neighbourhoods-project, ontwikkeld met behulp van AI

Het kick-off evenement is open voor iedereen die geïnteresseerd is in oplossingen voor hittestress, financieringsopties voor koelinterventies en op stedelijke ecosystemen gebaseerde planning. Sprekers zoals Nico Tillie, Tom Bosschaert, Hiltrud Pötz en Marina Bosman zullen aanwezig zijn, en er is ruimte om te netwerken met gelijkgestemden die streven naar groenere buurten.

Meer dan 30.000 m2 te vergroenen

Het Cool Neighbourhoods-project, gefinancierd door het European Regional Development Fund (ERDF), heeft als doel stedelijke gebieden in Noordwest-Europa te verbeteren door hitterisico's aan te pakken en de leefbaarheid in 9 pilotgebieden te verbeteren. Met een budget van 9,3 miljoen euro worden meer dan 30.000 m2 openbare ruimte getransformeerd door vergroeningsinspanningen in binnensteden, groene hubs en economisch achtergestelde gebieden in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Het partnerschap met twaalf partners streeft naar de ontwikkeling van Neighbourhoods Heat-Stress Action Plans (NHSAP's) en het implementeren van innovatieve oplossingen om de veerkracht van de gemeenschap te vergroten.


Gratis toegankelijk

Het evenement is geschikt voor belanghebbenden, ondernemers, studenten, communicatieadviseurs en lokale leiders die een positieve klimaat impact willen maken. Het programma biedt inzichten en inspiratie, en er wordt samengewerkt aan het creëren van comfortabele, duurzame en koelere groene wijken, dorpen en steden in Noordwest-Europa. De gemeente Middelburg kijkt er als hoofdpartner naar uit om deelnemers te verwelkomen voor een stimulerende dag samen met internationale projectpartners en stakeholders. Het evenement is gratis toegankelijk.


Praktische informatie

Het volledige programma staat hier.

Locatie: Stadsschouwburg - Molenwater 99, 4331 SG Middelburg
Tijd: 12:30 - 17:30 uur


Ga voor meer informatie en updates over Cool Neighbourhoods en de transformerende impact ervan naar de officiële projectwebsite.

Met een budget van 9,3 miljoen euro worden meer dan 30.000 m2 openbare ruimte getransformeerd door vergroeningsinspanningen in binnensteden, groene hubs en economisch achtergestelde gebieden in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER