Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

EGO breidt Pro-X-serie verder uit in 2024

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 20 juni 2024
63 sec


EGO Power Plus, bekend om zijn innovatieve accugereedschap, zet nu sterk in op de professionele markt met de introductie van de Pro-X-serie. Ondersteund door een sterk dealernetwerk biedt deze serie vooral aan professionals zoals hoveniers en groenvoorzieners een krachtige oplossing, zonder de noodzaak van zware investeringen in elektrische infrastructuur.

Professional aan de slag met de STX4500 trimmer
Professional aan de slag met de STX4500 trimmer

De Pro-X-serie maakt gebruik van het EGO 56V-ARC-lithium-accusysteem, bekend om zijn hoge voltage en boogvormige celopbouw, wat zorgt voor betere koeling en langdurige prestaties. 'Deze accu's kunnen langer de benodigde stroom leveren, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie tijdens het werk', vertelt André Kors, product field specialist bij EGO.

Modulair laadsysteem voor efficiëntie

Dankzij de lancering van het professionele PGX-laadsysteem in augustus kunnen gebruikers nu tot 90 accu's opladen via een enkel systeem dat aansluit op standaard 230V-stopcontacten. Dit systeem is modulair opgebouwd en beheert het opladen intelligent, zonder handmatige tussenkomst.


Krachtige machines voor professioneel gebruik

Steven Eusman van Stierman de Leeuw benadrukt ook de kracht van de nieuwe machines. De Pro-X-serie omvat onder andere de STX4500-grastrimmer, met een maaibreedte van 45 cm en een carbonfiber-as voor gewichtsbesparing. De machine heeft een verstelbare D-greep, ideaal voor professioneel gebruik.
Later dit jaar introduceert EGO een automatische maaikop met Line IQ-technologie, die het maaidraad automatisch verlengt zonder dat fysiek contact met de grond nodig is.
Daarnaast brengt EGO de CSX5000-kettingzaag op de markt, met een zaagbladlengte van 50 cm en een instelbare kettingsnelheid, vergelijkbaar met die van een 60cc-motorkettingzaag. Deze kettingzaag is geschikt voor lichte bosbouw- en landschapswerkzaamheden.


André Kors
André Kors

Uitdaging en innovatie

De introductie van de Pro-X-serie door EGO is een directe uitdaging aan gevestigde merken en een poging om de traditionele markt te doorbreken. 'Met deze technologieën en de nieuwe generatie gereedschap willen we een revolutie in de sector teweegbrengen', concludeert Kors.


Voor meer details over de nieuwe gereedschappen en technologieën van EGO verwijst het bedrijf geïnteresseerden naar de uitgebreide brochure voor 2024, die beschikbaar is op de website.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER