Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

idverde NL realiseert groene daken met ‘Dakbloemenweide’ op nieuwbouwwoningen in Tilburg

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, woensdag 22 mei 2024
52 sec


In Tilburg werkt aannemer Van Wijnen Rosmalen momenteel aan de constructie van 84 woningen en 31 appartementen. idverde Realisatie, vestiging Haaren is gestart met de aanleg van ongeveer 3600 vierkante meter aan groene daken met 'Dakbloemenweide'. Deze daken zullen bestaan uit een bloemrijk landschap van meer dan 40 inheemse plantensoorten, die worden aangebracht op de platte daken van de woningen.

Beeld door Joost Vlot, Dakbloemenweide
Beeld door Joost Vlot, Dakbloemenweide

'Groene invulling is een belangrijk element in de nieuwe woonwijk. Groen draagt niet alleen bij aan een prettige leefomgeving voor bewoners, maar biedt ook waarde op maatschappelijke vraagstukken. Denk aan meer biodiversiteit door de juiste typen beplanting, wateropvang bij hevige buien en verkoeling tijdens warme dagen,' vertelt Joost de Wolff, Calculator Dak- en gevelgroen bij idverde NL.

Joost Vlot (Dakbloemenweide) vult aan: 'Wat deze groene daken met een 'Dakbloemenweide concept' zo bijzonder maakt, is dat ze regeneratief zijn. Dit betekent dat ze zichzelf zonder enige vorm van bemesting of snoeien in stand houden. Zo maken wel zoveel mogelijk ecologische impact op elke vierkante meter dak.'

De groeilaag van het dak is volledig circulair en zonder enig gebruik van plastic om de ecologische voetafdruk te beperken.


Bloemendak zorgt voor hoge soortenrijkdom en functiediversiteit

De impact van het specifieke concept van Dakbloemenweide is aanzienlijk hoger dan een standaard sedumdak, omdat ze meer water kunnen bufferen en een hogere natuurwaarde bieden, dankzij de diversiteit aan soorten bloemen en planten én de verschillende functies die ze vervullen. Naast het bieden van voedsel voor insecten en vogels, dienen ze ook als broedplaats, schuilplaats en nestmateriaal.Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER