Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Willemsen- De Koning beweegt de goede kant op

INGEZONDEN MEDEDELING
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, dinsdag 30 april 2024
91 sec


In de snel-bewegende wereld van mobiliteit en transport is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp. Voor vervoersbedrijven is het een grote uitdaging om duurzaamheid effectief te integreren in hun bedrijfsvoering, vooral in onmisbare sectoren als het zorgvervoer.

Willemsen-De Koning, onder leiding van de Marc Bolderman, is een vooraanstaand vervoersbedrijf in Arnhem. Het biedt een scala aan diensten door heel Nederland, waaronder leerlingenvervoer, zorgvervoer en regiotaxivervoer, gericht op diverse doelgroepen, zoals mensen met een beperking, chronisch zieken en ouderen. De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot het einde van de jaren negentig, toen Marc Bolderman Taxi De Koning overnam en later met Taxibedrijf Willemsen fuseerde, waardoor het bedrijf de huidige dubbele naam kreeg.



Een duurzaam decennium
Een van de opmerkelijke aspecten van Willemsen-De Koning is sindsdien de focus op duurzaamheid, een kernwaarde die diep geworteld is in de bedrijfscultuur. Marc Bolderman heeft het bedrijf ruim een decennium geleden al op het pad van duurzaamheid gezet. Dit streven naar duurzaamheid komt tot uiting in verschillende aspecten van de bedrijfsvoering.

Marc Bolderman: “Een cruciaal onderdeel van onze inspanningen op gebied van vergroening is de keuze voor duurzame voertuigen. Wij waren een van de eerste bedrijven in de Nederlandse zorgvervoersbranche dat bewust koos voor de duurzame route. In samenwerking met een toonaangevende Duitse autofabrikant hebben we bijvoorbeeld speciale voertuigen ontwikkeld die geschikt zijn voor zorgvervoer. Denk daarbij aan voertuigen die beschikken over eigenschappen als een lage instap en vloer, wat het comfort en de veiligheid van de passagiers aanzienlijk verbetert.”

Optimaal rijgedrag
Naast duurzame voertuigen legt Willemsen-De Koning ook de nadruk op het optimaliseren van andere aspecten van hun prestaties op milieugebied. Zo worden het rijgedrag van chauffeurs geanalyseerd en gestimuleerd tot een duurzamere rijstijl. Marc Bolderman: “Simpele aanpassingen, zoals sneller doorschakelen en de auto zoveel mogelijk laten uitrollen, dragen bij aan het verminderen van de uitstoot per gereden kilometer. Bovendien hebben we sinds 2011 ons eigen garagebedrijf waar we ook op alle fronten inzetten op duurzaamheid. Denk daarbij aan het milieuvriendelijk verwerken van vrijkomende afvalstoffen.”
“Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor het bedrijf, maar heeft op langere termijn ook voordelen voor de passagiers, de medewerkers en de planeet.” Marc Bolderman benadrukt dat elke verduurzamingsmaatregel een groot effect kan hebben. “Ik geloof in de kracht van innovatie en ik denk dat we met Willemsen-De Koning aantonen dat duurzaamheid en toekomstgericht ondernemen hand in hand kunnen gaan. We rijden in elk geval de goede kant op.”

Bijdragen aan de toekomst
Door te investeren in groene technologieën en het optimaliseren van de bedrijfsprocessen, blijft het bedrijf vooroplopen in de branche en draagt het bij aan een betere en duurzamere toekomst voor het zorgvervoer.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad+Groen

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Tuinmachineshow Dagen bij Lozeman Tuinmachines
donderdag 24 oktober 2024
t/m zondag 8 december 2024
Recreatie Vakbeurs: 12 - 14 november in Evenementenhal Hardenberg
dinsdag 12 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Daken & Zaken
woensdag 13 november 2024
Sima 2024
zondag 24 november 2024
t/m woensdag 27 november 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER