Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hout- en Plaatmaterialenhandel Van der Leeden ontvangt FSC- en PEFC-certificaten voor duurzaam geproduceerd hout

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, maandag 6 mei 2024
69 sec


Hout- en Plaatmaterialenhandel Van der Leeden BV heeft onlangs FSC- en PEFC-certificaten ontvangen voor hun inzet voor duurzaamheid. De certificaten werden uitgereikt door wethouder Ton van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden. Van der Leeden, met vestigingen in Leerdam en Ermelo, staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan bouwmaterialen en gereedschappen voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Door wethouder Ton van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden (links) werd het FSC- en het PEFC-certificaat uitgereikt aan Hout en Plaatmaterialenhandel van der Leeden - in het midden Waldo van der Leeden en rechts Alexander van der Leeden
Door wethouder Ton van Maanen van de gemeente Vijfheerenlanden (links) werd het FSC- en het PEFC-certificaat uitgereikt aan Hout en Plaatmaterialenhandel van der Leeden - in het midden Waldo van der Leeden en rechts Alexander van der Leeden

Deze certificaten zijn een belangrijke stap voor Van der Leeden, die al lang de nadruk legt op duurzaamheid. Hoewel het bedrijf eerder al hout uit gecertificeerde bronnen betrok, was het cruciaal dat ze zelf ook gecertificeerd werden om dit hout met keurmerk te verkopen. Zo kan men voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen.

Over PEFC Nederland
Wereldwijd zijn er twee internationale keurmerken die duurzaam bosbeheer aantoonbaar en transparant maken: FSC en PEFC. Beide hebben hetzelfde doel: bossen in stand houden en beschermen tegen verwoesting door duurzaam beheer en gebruik. PEFC Nederland heeft een relatief nieuw keurmerk: 'Bomen buiten het bos' (BBB). Nederland telt meer dan 340 miljoen bomen, waarvan de helft buiten het bos staat. Het hout van deze bomen is met het PEFC-keurmerk niet te certificeren.

Overgang naar gecertificeerd hout versnellen

Directeur Waldo van der Leeden benadrukte dat een aanzienlijk deel van hun assortiment nu FSC- of PEFC-gecertificeerd is. Het bedrijf heeft hun leveranciers al voor het certificeringsproces gevraagd uitsluitend gecertificeerd hout te leveren, om de overgang te versnellen. Zowel professionele klanten als doe-het-zelvers kunnen op de bon of factuur zien of het hout gecertificeerd is.


LEES OOK

Certificeringen onderstrepen duurzaamheid

Volgens mededirecteur Alexander van der Leeden is duurzaamheid essentieel voor het behoud van onze planeet en toekomstige generaties. Het bedrijf streeft ernaar hout uit verantwoord beheerde bossen te verkopen. De certificaten onderstrepen de voortdurende inspanningen van Van der Leeden op het gebied van duurzaamheid. Ze hebben geïnvesteerd in initiatieven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, zoals energiezuinige verlichting, zonne-energie en elektrische heftrucks. Alle vestigingen zijn nu zelfvoorzienend voor stroom.


Met meer dan 100 jaar geschiedenis in Leerdam blijft Van der Leeden zich inzetten voor duurzame praktijken en hoogwaardige service voor zijn klanten

Circulair bouwmateriaal, archieffoto vakblad Boomzorg
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER