Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Opnieuw welkom in de nieuwe wereld

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 4 april 2024
96 sec


Dick van Breda van Wim van Breda BV in Geldermalsen heeft een wat tweeledige visie op de huidige praktijk van aanbesteden. Een visie die alles te maken heeft met zijn positie In de markt. Het bedrijf van Dick van Breda doet doorgaans niet mee aan aanbestedingen, maar helpt klanten wel om aanbestedingen te winnen.


Belangrijk aandachtsveld is wat dat betreft ecologisch bermbeheer. Ongeveer een half jaar geleden werd Van Breda geciteerd in dit vakblad met de titel Welkom In de nieuwe wereld Van Breda beschrijft daarin dat opdrachtgevers nu veel meer dan in het verleden geïnteresseerd zijn in verduurzaming en nog belangrijker ook bereid zijn daarvoor te betalen. Dick van Breda: 'laten we eens teruggaan naar de tijd waarin snelheid het belangrijkste criterium was voor de maaiwerkzaamheden. 's Ochtends begon de aannemer, en 's avonds moest alles gereed zijn. Anno 2023 zijn er talloze andere aspecten bepalend, en snelheid staat niet langer boven aan de lijst.'

's Ochtends begon de aannemer, en 's avonds moest alles gereed zijn. Anno 2023 zijn er talloze andere aspecten bepalend, en snelheid staat niet langer boven aan de lijst.

Bredere visie

Wat tegenwoordig telt, is een bredere visie op het onderhouden van onze infrastructuur én op duurzaamheid. Het gaat om biodiversiteit, klimaatadaptatie, burgerparticipatie, sinusmaaien, zero-emissie, veiligheid, elektrisch werken, maar het echte verschil ligt hem in het feit dat overheden accepteren en realiseren dat dit gewoon duurder is en dat deze overheden ook oprecht geïnteresseerd zijn in onze visie om deze ontwikkelingen verder te versnellen.
Tegelijk ziet Van Breda nog tal van mogelijkheden om dat proces verder te verbeteren. Het klopt dat opdrachtgevers meer oog hebben voor verduurzaming en kosten van die verduurzaming, Maar veel eenheid zit er niet in die ontwikkeling. Opdrachtgevers komen naar Van Breda toe met de vraag: 'Wij willen ecologisch beheren zonder dat een goede definitie voorhanden is wat dat ecologisch beheer nu werkelijk inhoudt. Gevolg is dat iedere leverancier dat daar een eigen invulling aan geeft. Op het manier die hem of haar het beste uitkomt. Het gevolg daarvan is er een absolute willekeur ontstaat in het gunnen van werken. Wat bij de ene opdrachtgever het maximale aantal punten scoort in een emvi komt bij de volgende opdrachtgever onderaan te staan. Volgens Van Breda resulteert dat uiteindelijk in een stagnerende innovatie. Zijn soort bedrijven kunnen geen duidelijk doel vaststellen waar een nieuwe machine of nieuwe manier van werken aan moet voldoen.


Eco Chopper

Van Breda: 'Wij hopen zeer binnenkort de Herder Eco Chopper op de markt te gaan brengen. Dat is een machine die in een werkgang gras op een duurzame wijze maait. Dat heeft niet alleen tal van duurzaamheidsvoordelen, maar is ook veiliger met betrekking tot verkeer omdat een tracé maar één keer afgezet hoeft te worden. We gaan deze machine laten testen om als goed gekeurde Eco maaier in de markt te kunnen gaan zetten


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER