Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuwe ECHO 56V accu-maaischaar wil veilig alternatief zijn voor bosmaaier in openbare ruimte

NIEUWS
TUIN- EN PARKTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, woensdag 28 februari 2024
47 sec


ECHO heeft een nieuwe accu-maaischaar op de markt gebracht, bedoeld voor het maaien en onkruid verwijderen in openbare ruimten met een bijzondere nadruk op veiligheid. Het apparaat, onderdeel van de 56V X-Series, is ontworpen om te voorkomen dat objecten zoals steentjes en ander afval worden weggeslingerd tijdens het maaien.


De maaischaar weegt 3,7 kg en is daarmee lichter dan vergelijkbare modellen. Het beschikt over een messensysteem dat lijkt op dat van een compacte heggenschaar, waardoor het apparaat veilig gebruikt kan worden dichtbij auto's, ramen, en voetgangers. Door de ondersteuning van wielen en glijsloffen is het sturen van de machine vereenvoudigd, wat bijdraagt aan een verminderde fysieke inspanning voor de gebruiker, volgens importeur EuroGarden.

Messenbalk

Het apparaat heeft een messenbalk van 46 cm breed die eenvoudig te demonteren is voor onderhoud, dankzij twee Torx schroeven. De maaihoek van de machine is aanpasbaar in vier posities, wat gebruikers in staat stelt om de ideale stand voor hun maaibehoeften te vinden. Bovendien is het mogelijk om met de messenbalk tegen een muur aan te maaien of te knippen.


Spatwaterproof

Met een IPX4 beveiligingsklasse is de maaischaar bestand tegen gebruik in de regen. Het is compatibel met zowel de 56V 2,3 Ah als de 4,5 Ah accu, en biedt tot 80 minuten gebruikstijd op een enkele lading.


Bovendien is het mogelijk om met de messenbalk tegen een muur aan te maaien of te knippen.
Bovendien is het mogelijk om met de messenbalk tegen een muur aan te maaien of te knippen.
De ECHO DTT-2100 is beschikbaar via erkende dealers vanaf €660,33 exclusief BTW (€790,00 inclusief BTW).Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Ronald Bode
zondag 10 maart 2024
Ik zou graag dit filmpje op mijn lessen gebruiken. Mag dat en zo ja hoe. En heeft u nog meer lesmateriaal voor me.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER