Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Groen schoolplein voor Friese dorpsschool

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 20 februari 2024
57 sec


In het hart van het Friese dorp Sumar, bevindt zich Bernemienskip It Bynt, een geliefde dorpsschool met meer dan 100 enthousiaste leerlingen. Nu krijgt de school een groen schoolplein waarop kinderen kunnen spelen en leren.


Om de toekomstbestendigheid van het onderwijs te waarborgen, onderging het schoolgebouw van It Bynt enkele jaren geleden een grondige renovatie en verduurzaming. Nu volgt het schoolplein deze duurzame koers. BOERplay, bekend om zijn expertise in schoolpleinontwerpen, werd ingeschakeld, en na een grondige analyse en overleg met ouders, leerkrachten en leerlingen, werd een 2D-ontwerp opgesteld.

Ontwerp

Het ontwerp omvat een diversiteit aan speelmogelijkheden, afgestemd op verschillende leeftijden en interesses van de kinderen. Een pannakooi voor voetballiefhebbers, een buitenlokaal voor buitenlessen en een herziene fietsenstalling die de verkeersstromen op het plein verbetert, maken deel uit van de plannen.


Groen

Naast het vergroten van de speelmogelijkheden, wordt ook ingezet op vergroening en duurzaamheid. Inheemse beplanting, zoals een wilgentunnel en fruitbomen, zal het plein verfraaien en de biodiversiteit bevorderen. Regenwater wordt opgevangen in wadi's en watertonnen, terwijl een gesloten grondbalans zorgt voor efficiënt grondgebruik en kostenbesparing. Annelies de Jong van Boerplay: 'Wij nemen vergroening, biodiversiteit en klimaatadaptatie altijd standaard mee in onze ontwerpen. Daardoor sloot ons ontwerp zo goed aan bij de wensen van de school.'


Inheemse beplanting, zoals een wilgentunnel en fruitbomen, zal het plein verfraaien en de biodiversiteit bevorderen

Financiering

Financiering voor dit ambitieuze project kwam deels vanuit subsidiemogelijkheden van de provincie Friesland, die het initiatief toejuicht vanwege de positieve impact op de lokale leefbaarheid en het milieu.Met deze aanpassingen hoopt It Bynt niet alleen een groen en uitnodigend schoolplein te creëren voor haar leerlingen, maar ook een plek die de hele gemeenschap ten goede komt, zowel binnen als buiten schooltijden.

LEES OOK
BOERplay breidt nijntje-productlijn uit
05-02-2024 | ADVERTORIAL
68 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Cruydt-Hoeck Kennisdagen 5 en 6 juni 2024
woensdag 5 juni 2024
t/m dinsdag 6 juni 0000
Donderdag 6 juni - Onkruidvrij-dag!
donderdag 6 juni 2024
Landelijke Ledenbijeenkomst VHG
dinsdag 11 juni 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER