Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Gemeente Arnhem wint Beste Bermbokaal 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, donderdag 23 november 2023
57 sec


Aanmoedigingsprijs voor Gelderse gemeente Bronckhorst

De gemeente Arnhem heeft dinsdag 21 november de Beste Bermbokaal van de provincie Gelderland gewonnen. De prijs werd uitgereikt aan Cecilia Klein en Vivienne van Sante van de gemeente Arnhem tijdens een symposium over ecologisch berm- en groenbeheer in het provinciehuis in Arnhem. De gemeente Arnhem heeft zich volgens de jury op buitengewone wijze ingezet voor ecologisch bermbeheer. De Aanmoedigingsprijs ging naar de gemeente Bronckhorst.

Van links naar rechts: Arjan Vriend (jury), Cecilia Klein en Vivienne van Sante (gemeente Arnhem), Michel Ratering en Gerard Scheper (gemeente Bronckhorst) en Anthonie Stip (jury).
Van links naar rechts: Arjan Vriend (jury), Cecilia Klein en Vivienne van Sante (gemeente Arnhem), Michel Ratering en Gerard Scheper (gemeente Bronckhorst) en Anthonie Stip (jury).

Gemeente Arnhem past al meer dan dertig jaar ecologisch beheer toe. Grasvelden worden voor de helft beheerd als kruidenrijk gras en worden een tot drie keer per jaar gemaaid. Arnhem gebruikt al 25 jaar geen chemische bestrijdingsmiddelen meer en monitort de grasvelden op biodiversiteit. Inwoners worden betrokken bij dit proces. In 2022 is Arnhem door Nederland Zoemt al uitgeroepen tot bij-vriendelijkste gemeente van Nederland. De gemeente Bronckhorst heeft de ambitie om haar bermen 80% ecologisch te beheren. Op deze manier geeft de gemeente volgens de jury het goede voorbeeld voor bewoners en boeren om meer natuurinclusief bezig te zijn.

Alle Gelderse gemeenten beheren een deel van hun bermen ecologisch

Meer ecologisch bermbeheer

Op het symposium hield Anthonie Stip van De Vlinderstichting een presentatie over het keurmerk Kleurkeur Groen en Kleurkeur Blauw, die zijn ontwikkeld in samenwerking met Stichting Groenkeur. Het symposium werd georganiseerd door het Leernetwerk Ecologisch Berm- en groenbeheer. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heeft dit leernetwerk voor Gelderse gemeenten georganiseerd om ecologisch berm- en groenbeheer te stimuleren. Eind 2018 deed een derde van de Gelderse gemeenten nog niet aan ecologisch bermbeheer. Uit de in het voorjaar uitgevoerde bermmonitor blijkt nu dat alle gemeenten een deel van hun bermen ecologisch beheren. Een flink aantal gemeenten doet dat zelfs bij meer dan de helft van de bermen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Hans Anders
maandag 27 november 2023
Gefeliciteerd en verdiend
Hans Hetzelfde
maandag 27 november 2023
gemeente Bronckhorst had deze moeten winnen!!!!

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER