Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Gemeente Waalwijk plukt vruchten van vernieuwd stadshart: 'Veel complimenten van burgers en ondernemers'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, woensdag 15 november 2023
47 sec


Burobol heeft voor de gemeente Waalwijk een nieuw stadshart ontworpen, waarbij het Raadhuisplein en de Markt zich weer als verschillende pleinen profileren. Met de herinriching heeft de gemeente de ontmoetings- en verblijfsfunctie in de binnenstad versterkt. Vanaf de opening in 2022 wordt het compleet vernieuwde hart van Waalwijk goed gebruikt.

Avondbeeld van de Markt met het Raadhuis op de achtergrond, fotograaf LEEFfotografie.
Avondbeeld van de Markt met het Raadhuis op de achtergrond, fotograaf LEEFfotografie.

Volgens de gemeente zijn burgers, ondernemers en evenementenorganisaties enthousiast over de herinrichting van het stadshart. Er zijn veel bomen, zitjes en een waterpartij rondom de lantaarn op het Raadhuisplein geplaatst. Waterberging onder de verharding, een diversiteit aan bomen en het het Permavoid Capillair Irrigatiesysteem zorgen voor meer klimaatadaptief vermogen. Grijsen Park en Straatdesign verzorgden de door Burobol ontworpen boombanken en Rots Maatwerk produceerde een nieuwe fontein bij de lantaarn. Van den Elshout & de Bont heeft de natuursteen verharding en gezaagde radialen naar de lantaarn aangelegd. Arjen van der Cruijsen maakte het lichtplan met armaturen met leerpatroon.

Meer woningen in centrum

Waalwijk is van origine een schoenen- en leerstad. Dat thema is teruggebracht in de openbare ruimte. De gemeente heeft miljoenen gestoken in het aantrekkelijker maken van het centrum, door onder meer de stadspleinen op te knappen. Ook het winkelcentrum wordt aangepakt, waarbij er meer ruimte komt voor woningen. De gemeente ziet tevens kansen om de routes naar de Waalwijkse kerk te vergroenen en beter aan te laten sluiten op omliggende straten.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Henk Vervloet
vrijdag 17 november 2023
Het centrum ziet er goed uit

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER