Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hekken van planten rondom bouwwerf: 'Goed voor het milieu en de levenskwaliteit in de buurt'

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, maandag 9 oktober 2023
38 sec


Bouwonderneming Vandenbussche wil samen met start-up Breathing Bricks Breathing Bricks haar werven groener en duurzamer inrichten. De ondernemingen starten met een proefproject waarbij werfhekken worden geplaatst die grotendeels uit planten bestaan. 'Op deze manier kunnen we het omgevingslawaai verminderen, onze CO2-uitstoot reduceren en fleuren we tegelijk het straatbeeld op', stelt directeur Kristof Defruyt van Vandenbussche.

V.l.n.r.: Shailesh Chandra (Breathing Bricks), burgemeester Mathias De Clercq en Kristof Defruyt (directeur Vandenbussche)
V.l.n.r.: Shailesh Chandra (Breathing Bricks), burgemeester Mathias De Clercq en Kristof Defruyt (directeur Vandenbussche)

De Breathing Fences van Breathing Bricks zijn omheiningen uit duurzaam materiaal waarin klimop en bamboe worden geplant. Vandenbussche is de eerste bouwonderneming in Belgiƫ die met deze werfhekken aan de slag gaat. De hekken zijn geplaatst op de werf van de Sint-Bavohumaniora in Gent. Kristof Defruyt, directeur Vandenbussche: 'We zijn zeer benieuwd hoeveel ton CO2-uitstoot we hiermee kunnen besparen. Alles wordt van nabij opgevolgd en gemonitord. Bovendien zijn deze omheiningen ook geluiddempend en verhogen ze de privacy.' Burgemeester Mathias De Clercq van de stad Gent reageert enthousiast. 'Elk initiatief dat de hinder van werven verzacht is mooi meegenomen. Deze oplossing komt niet alleen het straatbeeld ten goede, maar past ook perfect in onze doelstelling om Gent tegen 2050 klimaatneutraal te maken.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Cruydt-Hoeck Kennisdagen 5 en 6 juni 2024
woensdag 5 juni 2024
t/m dinsdag 6 juni 0000
Donderdag 6 juni - Onkruidvrij-dag!
donderdag 6 juni 2024
Landelijke Ledenbijeenkomst VHG
dinsdag 11 juni 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER