Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Gevarieerd inhoudelijk programma op Vakbeurs Openbare Ruimte

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, woensdag 23 augustus 2023
90 sec


Toekomstvisies, verdiepende expertise en praktische handvatten: het inhoudelijke programma is een belangrijk onderdeel van Vakbeurs Openbare Ruimte. Op 27 en 28 september vinden in Jaarbeurs Utrecht de gehele dag lezingen en discussies plaats over het inrichten en beheren van de openbare ruimte. Hieronder enkele topics.


De 3-30-300 regel

Cecil Konijnendijk, wetenschapper op het gebied van stadsbosbouw en nature based solutions, komt zijn 3-30-300 regel uit de doeken doen. Het doel van de 3-30-300 regel is de verdere vergroening van stedelijke omgevingen. Om ze beter bestand maken tegen extreem weer, maar ook om de gezondheid en het welzijn van de bevolking te vergroten.


De verticale openbare ruimte: Wonderwoods

Lars van Ginkel van Koninklijke Ginkel Groep zal vertellen over Wonderwoods, het project waar ze verantwoordelijk zijn voor de aanplanting en het groenonderhoud. Wonderwoods bestaat uit twee torens van ca. 73m en 105m hoog en is een ontwerp van architectenbureaus Stefano Boeri Architetti en MVSA Architects. De torens vormen een verticaal bos in de stad. Doel is om een evenwicht te creëren tussen stad en natuur en inwoners te helpen hun relatie met de natuur te herontdekken.


Wonderwoods

De nieuwe hovenier

Hoe kunnen bedrijven als hoveniers en groenvoorzieners hulp bieden aan gemeenten, bewoners en andere groeneigenaren en/of beheerders bij het ontwikkelen van veelzijdiger groen? Carmen Albers (Wageningen universiteit) komt samen met mensen uit de praktijk toelichten hoe de nieuwe hovenier er uit ziet. Maar vooral wat de nieuwe hovenier in zijn of haar gereedschapskoffer heeft zitten. En dat zijn zeker volgens Albers niet alleen de snoeischaar en de schoffel.


Bomen en ondergrond

In deze tijden van de bouwopgave en klimaatadaptatie, wordt de drukte in de ondergrond een steeds groter knelpunt. Want hoe zorg je ervoor dat in het ontwerp voldoende ruimte is voor de benodigde kabels en leidingen én wortels voor bomen? Berry kok van het gemeentelijk platform kabels en leidingen (GPKL) en Melanie Brunings van het Norminstituut Bomen zullen hun ervaringen delen over dit onderwerp.


Het Clausplein in Eindhoven is omgevormd tot een groene, fijne en duurzame plek.

Creëer een groene oase: Clausplein Eindhoven & Coevorden

Elwin de Vink van Donker Groep zal twee groene projecten toelichten: de transformatie van het Clausplein in Eindhoven en de transformatie van het Kasteelpark in Coevorden. Voorheen was het Clausplein in Eindhoven bijna volledig versteend, nu is het omgevormd tot een groene, fijne en duurzame plek. Het Kasteelpark eerst grotendeels uit een kaal grasveld. In 2023 is dit getransformeerd tot een circulair en biodivers park.


Bouwstenen circulair beheer

In tijden van klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, de energie transitie en milieuvervuiling is circulair beheer een belangrijk thema. Circulair beheer begint bij het ontwerp, het productieproces, het gebruik en gaat ten slotte ook over de inzamelingswijze van afval. Rick Fleur van Antea Group zal 3 bouwstenen voor circulair beheer van de buitenruimte toelichten.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER