Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

ONE DNA-kunstgras doorstaat verouderingstest goed

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 13 juni 2023
55 sec


LimeGreen ONE-DNA heeft de verouderingstests van SGS Intron goed doorstaan. Voor het bedrijf een bevestiging van de 'uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid' van dit kunstgras.


Het test- en certificeringsbedrijf SGS Intron heeft de producten zorgvuldig gevalideerd om uitgebreide inzichten te bieden in de duurzaamheid en mate van waardebehoud van LimeGreen ONE-DNA-producten op de lange termijn. 'Deze tests zijn essentieel om te beoordelen hoe veroudering van invloed is op de eigenschappen van LimeGreen ONE-DNA-producten. De resultaten geven ons inzicht over de langdurige stabiliteit van het product, waardoor we wetenschappelijk onderbouwde claims kunnen maken met betrekking tot de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en circulariteit', laat het bedrijf in een persbericht weten.

Blootstelling

De tests omvatten het onderwerpen van de producten aan versnelde veroudering, waarbij blootstelling aan uv-straling, toenemende temperaturen en water werd opgenomen. Het doel van deze tests was om de impact van veroudering op de eigenschappen van de producten te evalueren. De verouderingstest simuleerde ongeveer 10 en 25 jaar blootstelling aan de buitenlucht.


Tijdens het testproces voerde SGS periodieke analyses uit van de eigenschappen van de LimeGreen-monsters op verschillende tijdstippen, waarbij de vezelkenmerken, waaronder lengte, diameter en kleur, werden beoordeeld, evenals de Melt Flow Index (MFI) en Differential Scanning Calorimetry (DSC) van de polymeer die wordt gebruikt in de backing en vezels.

Minimale verandering

De resultaten van de verouderingstests toonden de uitzonderlijke duurzaamheid van de kunstgrasproducten aan. SGS constateerde slechts een minimale verandering in de Melt Mass-Flow Rate (MFR) van de geteste eigenschappen. 'Gezien de levensduur van LimeGreen-producten is deze lichte afname van MFR na een decennium blootstelling aan de buitenlucht verwaarloosbaar en heeft dit geen invloed op de algehele kwaliteit en prestaties van het kunstgras', stelt Limegreen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER