Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Provincie Gelderland en gemeente Arnhem zetten eerste stappen om Bestuurskwartier groener te maken

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, donderdag 1 juni 2023
62 sec


Provincie Gelderland en gemeente Arnhem gaan het Bestuurskwartier groener maken. Naast het Provinciehuis op het Prinsenhof komt een bloemenpark met fietsenstalling. Gedeputeerde Jan Markink en wethouder Cathelijne Bouwkamp hebben onlangs de eerste bloemen gezaaid en de fietsenstalling geopend.

Gedeputeerde Jan Markink en wethouder Cathelijne Bouwkamp openen de circulaire fietsenstalling.
Gedeputeerde Jan Markink en wethouder Cathelijne Bouwkamp openen de circulaire fietsenstalling.

Vorig jaar liet de provincie het Prinsenhofgebouw circulair delven. Een deel van het vrijgekomen materiaal wordt gebuikt in een circulaire groene fietsenstalling naast het Huis der Provincie. Op de plaats van het gesloopte Prinsenhofgebouw komt een tuin met planten en een grasveld. Het veld wordt onder andere gebruikt als speelveld voor hulphonden. Bij de provincie werken verschillende medewerkers met een hulphond. Die hebben een plek nodig om tussen het werk door te spelen.

Prinsenhof: bloemenpracht, speelveld hulphonden en bomenhub

Bomenhub

In de Prinsenhof komt ook een bomenhub van de gemeente Arnhem. Dit is een plek waar, in afwachting van een definitieve plek, tijdelijk bomen geplaatst worden als ze ergens weg moeten. Om de plek nog groener te maken krijgt de provinciale parkeergarage een begroeide gevel. Voor de parkeergarage worden veel tegels gewipt. Hier komt een door tuinarchitect Arjan Boekel ontworpen bloemenpracht. Deze 'superbloei' is goed voor insecten en is een eerste stap in de verdere vergroening van dit centrumdeel.


'We vergroenen het liefst op plekken waar nu nog veel grijs te zien is'

Geen grijs maar groen

De vergroening van het gebied rond het Huis der Provincie is het eerste project van provincie Gelderland en gemeente Arnhem om het Bestuurskwartier van Arnhem groener te maken. Zo wordt het centrum levendiger en meer klimaatbestendig. Wethouder Bouwkamp: 'In Arnhem werken we aan een stad die klaar is voor het klimaat van de toekomst. Veel groen is daarin belangrijk, want bomen en planten helpen de stad om af te koelen. We vergroenen het liefst op plekken waar nu nog veel grijs te zien is, zoals hier in het Bestuurskwartier.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Tinka Chabot
Friday 2 June 2023
Oh, zo grappig dit. Waar ze aan de ene kant zoveel mogelijk "vergroenen", lopen de bosmaaiers en stoomapparaten de stad rond om ieder sprietje groen de das om te doen. Ze beloven veel, maar de uitvoering stokt toch geweldig. Liguster scheren, vlak voordat ze gaan bloeien, gras maaien, terwijl er duizend bloemen bloeien en het stoft van de droogte, perken opschonen waar weelderige klaprozen bloeien, paardenbloemen langs gevels en lantaarnpalen wegschroeien, terwijl de peuken, de gekookte planten en het afval blijven liggen. Arnhem de schoonste? Dacht het niet.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER