Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Horatio's Garden heeft de Best in Show-prijs gewonnen op de RHS Chelsea Flower Show 2023.

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 25 mei 2023
58 sec


Dit jaarlijkse evenement in Londen onthult traditioneel één winnaar van de Best of Show uit de gouden medaillewinnaars. Het ontwerp van de tuin, genaamd Horatio's Garden, is gemaakt door Charlotte Harris en Hugo Bugg van Harris Bugg Studio en is bedoeld als een tuin bij een ziekenhuis waar mensen met ernstig rugletsel worden verzorgd.

De ontwerpers worden geïnterviewd door de BBC in hun tuin
De ontwerpers worden geïnterviewd door de BBC in hun tuin

De tuin creëert een serene bosachtige sfeer, waarin het licht zachtjes door een dicht bladerdek filtert. Het bevat verschillende bomen, waaronder een prachtige Betula nigra en een Acer buergerianum. De onderbeplanting wordt gedomineerd door winterharde geraniums zoals Geranium nodosum 'Tony's Talisman', akeleien, martagon-lelies, amsonia en aruncus.

De vorm van de tuin wordt mede bepaald door een tuinhuisje dat is gebouwd met houten shingles. Dezelfde kegelvormige structuur komt ook een aantal keren terug in een aantal stenen elementen. Vanwege de toegankelijkheid voor mensen met ernstige rugletsel, is het oppervlak van de tuin spiegelglad en uitgevoerd in cementvrij terrazzo.

De tuin, of eigenlijk het ontwerp, zal in 2024 worden verplaatst naar het Princess Royal Spinal Cord Injuries Centre in Sheffield en zal daar acht keer zo groot zijn als de showtuin op Chelsea. Deze rolstoeltoegankelijke tuin is ontworpen voor Horatio's Garden, een liefdadigheidsinstelling gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Naast Horatio's Garden ontvingen ook andere tuinen gouden medailles op de RHS Chelsea Flower Show 2023, waaronder Sarah Price's Nurture Landscapes Garden, Jihae Hwang's tuin voor de Hoban Cultural Foundation en Chris Beardshaw's tuin voor Myeloma UK.


Mark Vlasman voor de Memoria Garden een tuin bedoeld voor bij een crematorium of begraafplaats
Mark Vlasman voor de Memoria Garden een tuin bedoeld voor bij een crematorium of begraafplaats

Uitgebreid verslag

Vakblad De Hovenier bezocht dit jaar de wereldberoemde tuinshow in London met een van haar lezers: Mark Vlasman van Florissant Tuinen in Oosterhout. Een uitgebreid verslag van ons bezoek van dit event zal worden gepubliceerd in de komende editie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER