Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Functionele, professionele reinigingsmachines voor totaalonderhoud in de openbare ruimte

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 12 mei 2023
167 sec


100% multi-fuel of elektrisch, multifunctioneel én milieubewust

Het vooruitstrevende en innovatie Meclean is fabrikant en leverancier van professionele reinigingsmachines voor onderhoud in de openbare ruimte. Op de productielocatie in Terneuzen worden aan de lopende band door meclean® zelf ontwikkelde Hogedruk- trailers, Trailerjets, CityCleaners, StreetCleaners en speciale (inbouw)projecten opgeleverd voor klanten over de hele wereld. Daarnaast worden de professionele hogedrukreinigers, veeg-/zuigmachines, schrob-/zuigmachines, stof-/waterzuigers, industriële stofzuigers, buitenveegmachines en onkruidbestrijdingsmachines van meclean® verkocht via een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk in met name Nederland, België en Frankrijk.


Vegen is een zwaar onderschatte manier om onkruid te voorkomen en te bestrijden

Goed onderhoud van de verharding voorkomt onkruidgroei. Door met regelmaat de verharding schoon te vegen onstaat er geen voedings- bodem voor onkruid. Dankzij regelmatig vegen wordt het onkruid vooral bovengronds uitgeput. Deze mechanische manier van onkruidbeheersing is prima te combineren met een andere milieuvriendelijke techniek: heetwater onkruidbestrijding. Hiermee wordt met enkele behandelingen per jaar het onkruid tot diep in de wortel bestreden. Bijkomend voordeel van heet water is dat de verhardingen mooi schoon worden en algen geen kans maken.


CitySweeper elektrische straatveegmachine

De multifunctionele CitySweeper van meclean® is voorzien van een krachtige veeg-/zuigfunctie en is dus ook goed in te zetten voor onkruidbeheersing. Zeker samen met de Onkruidborstel Kit: een combinatie van extra krachtige motor en onkruidborstel met stalen borstelharen voor het snel en effectief verwijderen van onkruid. De elektrisch aangedreven CitySweeper-S is 100% emissievrij, zeer stil en maakt het mogelijk om met één machine de gehele openbare ruimte schoon en aantrekkelijk te houden. De 6 verschillende functies van de CitySweeper-S - vegen, afval zuigen, onkruid borstelen, bladblazen, drukreinigen en desinfecteren - maken het mogelijk om met minder machines, in minder tijd en met minder mensen een beter resultaat te realiseren. De 100% uitstootloze CitySweeper-S heeft voldoende capaciteit voor één werkdag.


Buitenveegmachines en onkruidborstels

Een mooi voorbeeld van degelijke, mechanische techniek is de professionele FRONTSWEEP PRO buitenveegmachine met HONDA benzinemotor en een veeg-/werkbreedte van 80 cm (er is ook een versie met 100 cm veegbreedte). Geschikt voor blad vegen, mos en onkruid wegvegen, sneeuwruimen enz. Of de WEEDSWEEP onkruidborstelmachine met een borstelcapaciteit van 2600 m2/uur, een borstelbreedte van 30 cm en een rijsnelheid van 3 - 5 km/uur. Met de gebalanceerde trillingvrije borstelkop en ergonomische, inklapbare beugel is het prettig werken. Deze stevige machine is leverbaar met krachtige HONDA motor of als volledig elektrische uitvoering met B&S Powerhead elektromotor.


De meclean® WEEDSWEEP onkruidborstel machine is verkrijgbaar met benzinemotor en ook als volledig elektrische uitvoering.

100% multi-fuel of batterij-aangedreven Hogedruktrailers, Trailerjets en Trailerpacks

Ook bij alle meclean® machines voor reiniging in de openbare ruimte ligt de focus op multifunctionele én milieuvriendelijke inzet. Met enkel zuiver water en zonder inzet van chemische reinigings- en bestrijdingsmiddelen kan het complete onderhoud in de grijze en groene ruimte worden uitgevoerd. De nieuwe-generatie Hogedruktrailers, Trailerjets en Trailerpacks zijn leverbaar als 100% multi-fuel versies óf met batterij-aandrijving. De motor en warmtewisselaar(s) van de multi-fuel versies zijn 100% geschikt voor nieuwe milieuvriendelijke brandstofsoorten zoals de fossielvrije HVO100/XTL, NESTE, biodiesel (B100), Aspen diesel, GTL, HVO20, HVO50 etc, maar werken naar wens ook nog perfect op gewone diesel. Ook bij de nieuwe generatie reinigingsmachines is volledig vastgehouden aan de bekende filosofie van meclean: duurzame en functionele techniek zonder overbodige elektronica.


De batterij-aangedreven fossielvrije Hogedruktrailer én de allernieuwste batterij-aangedreven Trailerjet en Trailerpack modellen hebben een werktijd van 6 -16 effectieve uren (afhankelijk van de gekozen werkmodus) zonder dat er tussentijds bijgeladen moet worden. Met de opties SteamPLUS®, AquaPLUS® en WeedPLUS® wordt het onderscheidend vermogen nóg groter. De forse geluidsreductie (zo'n 70% minder dan de dieselaangedreven versies) is een extra interessante 'plus' bij werkzaamheden in de openbare ruimte.

Met de door meclean® gepatenteerde SteamPLUS® hogedruk-stoom-techniek kunnen de gebruikers écht het verschil maken. Dankzij SteamPLUS® is gebruik van reinigingsmiddelen en schade aan het oppervlak verleden tijd, ook bij dieptereinigingen/of verf- en graffiti verwijdering van schadegevoelige ondergronden zoals bijvoorbeeld kwetsbare monumentale gevels.

Batterij-aangedreven SERIE-CFB WeedPLUS®heetwater onkruidbestrijdingsmachine

met reinigingsfunctie
Deze machine behaalt méér dan 90% emissiereductie en maar liefst 8 uur effectieve werktijd dankzij de batterij-aandrijving (LiFePO4) en warmte- wisselaar die ook geschikt is voor fossielvrije brandstoffen zoals HVO100, Neste enz. De SERIE-CFB wordt geleverd met WeedPLUS® heetwater onkruidbestrijdingstechniek, is ook geschikt voor reiniging én desinfectie (instelbare watertemperatuur), heeft een waterflow van 12 liter/minuut en een watertank van 500 liter. Het stevig gepoedercoat frame met hefkokers kan tegen een stootje. De SERIE-CFB wordt verder geleverd met een zelfoprollende haspel met 20 meter werkslang (optioneel met 40 meter slang), lans met broeskop, RVS sproeiwagentje 50 cm breed en een speciale reinigings-/desinfectielans.


De Hogedruktrailers, Trailerpacks en Trailerjet-M/L zijn optioneel uit te rusten met SteamPLUS® hogedruk-stoomtechniek. Met een werkdruk tot 250 bar, een stabiele temperatuur van 150º C aan de nozzle en een stoomvolume van maar liefst 17.000 liter per minuut levert deze techniek uitzonderlijke reinigingsprestaties zonder gebruik te maken van chemie en zonder beschadiging van de ondergrond.
AquaPLUS® is een techniek die net zoals SteamPLUS® en WeedPLUS® ingeschakeld wordt op het bedieningspaneel van een Trailerjet, Hogedruktrailer of Trailerpack. AquaPLUS® ligt tussen traditionele (warmwater) hogedruk en SteamPLUS® in. De gebalanceerde mix van oververhit water en stoom benut de voordelen van beiden. Water (90%) zorgt voor de impact en spoelend vermogen, het deel stoom (10%) veroorzaakt een beperkt thermoshock effect waardoor chemie in veel gevallen niet nodig is. Bij oppervlaktereiniging waarbij beschadiging van de ondergrond minder relevant is en juist extra werksnelheid is geboden, is AquaPLUS® een goede keuze.

Met de WeedPLUS® heetwater onkruidbestrijdingstechniek zijn bestrijdingsmiddelen niet meer nodig. Alleen zuiver, heet water is genoeg om onkruid effectief en 100% milieuvriendelijk te bestrijden.

SERIE-CFB: 100% fossielvrij én stil heetwater onkruid bestrijden en reinigen/desinfecteren bij gebruik van fossielvrije brandstoffen zoals HVO100, Neste enz.
De 100% elektrische CitySweeper-S is inzetbaar als multifunctionele "schoonhouder" in stadscentra, fiets- en wandelpaden, winkelcentra, parken, pretparken, speeltuinen, parkeergarages, bedrijfsterreinen, bedrijfshallen, haventerreinen etc.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER