Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Twee platforms van Makita bedienen kleinere én grotere groenvoorzieners

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 23 mei 2023
78 sec


Op het meest uitgebreide LXT-platform van Makita is de DCE090, een 2x18V-doorslijper (230 mm), een welkome hulp bij het milieuvriendelijk aanleggen van sierbestrating. Groenvoorzieners moeten wel rekening houden met de enigszins beperkte slijpdiepte van de machine. Voor het zwaardere werk kan men beter uitwijken naar de machines op het XGT-platform (40 V) van Makita. Dit platform ontwikkelt zich volgens Makita stormachtig.


Het LXT-platform werd zes jaar geleden in het leven geroepen door Makita. Het heeft zich ontwikkeld tot het grootste accuplatform voor één en dezelfde accu in de markt. Inmiddels zijn er meer dan 380 machines gekoppeld aan dit platform. Een daarvan is de DCE090, een 2x18V-doorslijper. De krachtige koolborstelloze motor levert 1,25 kW aan vermogen en is standaard voorzien van een wateraansluiting voor de binding van het schadelijke kwartsstof. Door het compacte formaat is deze machine volgens Makita zeer wendbaar en makkelijk in het gebruik.

Meer vermogen

'Wil je als hovenier dat ene kleine hoekje of bandje bestraten, dan is deze machine ideaal', legt product-/accountmanager Arjen Peeters uit. 'Door de jaren heen zijn we erachter gekomen dat de machines op ons LXT-platform vermogen tekortkwamen om te kunnen voldoen aan alle verwachtingen van klanten in de infra en groene sector. Vandaar dat we twee jaar geleden zijn gestart met ons XGT-platform. De machines op dit platform genereren meer power. Op ons LXT-platform evenaren we met onze machines maximaal 35 cc brandstof; op het XGT-platform benaderen we nu al 70 cc.'


'De Makita 40V-XGT-accu's communiceren met de machines waaronder je ze plaatst'

Forse uitbreiding

Op het XGT-platform bevinden zich bijvoorbeeld grote breekhamers, doorslijpers en andere krachtpatsers die op het 18V-platform nog niet konden werken. Inmiddels draaien er ruim 100 machines op deze accu en de komende jaren vindt er nog een forse uitbreiding plaats. Naast aan aantal nieuwe bosmaaiers kondigt Peeters ook de CE002 aan. Deze slijper met stofafzuiging en bluetooth verschijnt in juni van dit jaar op de markt.
Volgens de product-/accountmanager van Makita is het XGT-platform zeer toekomstbestendig en dynamisch. 'De Makita 40V-XGT-accu's communiceren met de machines waaronder je ze plaatst. Hierdoor schakelt de machine bij op het moment dat je zwaarder werk wilt gaan uitvoeren. Daarnaast bouwen we de motoren van onze machines zelf, waardoor we optimale controle en een optimaal vermogen kunnen garanderen. Tot slot is de techniek op het XGT-platform een onderscheidend element.'


LEES OOK
De nieuwe accu grasmaaiers van Makita
31-01-2023 | NIEUWS
23 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER