Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Is uw openbare ruimte schoon?

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Bram van Laar, woensdag 10 mei 2023
145 sec


Schoonmaken van bestratingen door de reinigingsteams van Jadon

Staat het straatbeeld van uw kernwinkelgebied, marktplein of winkelcentrum onder druk? Door veel algen en mossen, kauwgom, grauwsluier en andere vervuilingen? Jadon staat garant voor een schone en hoogwaardige aanblik van uw straten en pleinen door het intensief reinigen van het straatwerk en het verwijderen van kauwgom. Snel en vakkundig gerealiseerd en met weinig overlast. Van marktplein tot complete binnenstad, Jadon levert altijd een optimaal resultaat.


Ervaring

De reinigingsteams van Jadon hebben zeer veel ervaring met het reinigen van bestratingen in de openbare ruimte. Voor hen is het dagelijkse kost en altijd dankbaar werk. Door het mooie resultaat dat ze achterlaten, en een enorme opwaardering van het straatbeeld, zijn ze graag geziene gasten op de locaties waar ze werken.
Inmiddels zijn vele miljoenen vierkante meters gereinigd en weten ze op veel plaatsen elke steen te liggen. Naast het reinigen van de bestratingen, wordt ook vaak meteen de inrichting schoongemaakt. Het reinigen en graffitivrij maken van afvalbakken, banken en andere inrichtingen is vaak net de kers op de taart.


In enkele dagen kan een 'weggezakt' winkelcentrum weer een topuitstraling krijgen, en dit valt op bij bezoekers, inwoners en ondernemers

Eenmalig of doorlopend schoon?

Een reiniging kan een eenmalige actie zijn, maar frequent onderhoud zorgt voor een doorlopende goede uitstraling, waardoor schoon, schoon blijft, hervervuiling binnen de perken blijft en vandalisme afneemt.
Afhankelijk van de vervuilingsgraad en de wensen van onze opdrachtgever wordt een reinigingsplan opgesteld om een locatie of stadscentrum schoon te houden. Uitgangspunt is dat er met het beschikbare budget zo efficiënt mogelijk gewerkt wordt voor een optimaal resultaat.


Stadsreiniging in Stuttgart

Reinigingstechniek

Met de specialistische en gepatenteerde reinigingstechniek van Jadon wordt het straatwerk poriëndiep gereinigd met stoom en zeer heet water onder gepaste druk. Door de hoge temperaturen zijn chemicaliën overbodig, waardoor de milieubelasting laag is. Het kokende water zorgt ervoor dat kauwgom, grauwsluier en vetvlekken worden verwijderd. Algen, mossen en klein onkruid worden afgedood en volledig verwijderd. De bestratingen worden van gevel tot gevel gereinigd, ook onder zitmeubilair, rond palen en afvalbakken. Bestratingen worden volledig schoon en zien eruit als nieuw. Doordat het proces regelbaar is, kunnen vrijwel alle typen verhardingen worden gereinigd, ongeacht het gebruikte type voeg, steensoort of afwerking.
De machines worden in eigen huis ontwikkeld en gebouwd. Doordat Jadon zijn machines vanuit het oogpunt van de eindgebruiker ontwikkelt, zijn deze perfect afgestemd op het werk waarvoor ze ingezet worden. Dit heeft geresulteerd in verregaande samenwerking met grote opdrachtgevers in Duitsland. Inmiddels draaien er veel Jadon-machines bij Duitse stadsreinigingsdiensten waar ze 24/7 worden ingezet om hun bestratingen schoon te houden. Waar Jadon eerst zelf de reinigingen uitvoerde, levert Jadon nu de techniek en verzorgt scholingen voor de operators en technische dienst. De samenwerking blijft, alleen in een andere vorm.


Station Den Haag Centraal

Een greep uit onze onderhanden werken

De perrons van station Den Haag Centraal worden gereinigd en van kauwgom ontdaan. Het gaat hier om 12.000 vierkante meter betontegels met een luxe afwerking. Dagelijks maken ongeveer 250.000 reizigers gebruik van het station. Het schoonmaken en schoonhouden is een hele operatie. ICS is verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak en Jadon reinigt de perronvloeren van dit station, al jarenlang, met telkens weer een topresultaat.
Gemeente Katwijk heeft opdracht verstrekt voor de reiniging en kauwgomverwijdering van diverse winkelcentra binnen haar gemeente. Hier wordt gebruikgemaakt van oppervlaktewater voor de reiniging. Jadon reinigt frequent diverse winkelcentra, zodat het straatbeeld op een goed niveau blijft. De winkelcentra variëren in grootte van 450 tot 2600 vierkante meter.
Gemeente Bielefeld heeft een meerjarige opdracht verstrekt voor het reinigen van Jahnplatz. Dit is een nieuw ingericht plein, centraal in het centrum van Bielefeld, met twee grote bushaltes en een evenementenplein dat aansluit op het kernwinkelgebied. Het project omvat frequente reiniging van Chinees graniet, inclusief reiniging van de inrichting. De bushaltes worden viermaal per jaar intensief gereinigd; het plein krijgt een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Projectgrootte: 15.000 vierkante meter.


Jahnplatz in de gemeente Bielefeld tijdens het reinigen
Na een eerste grootschalige reiniging die Jadon vorig jaar heeft uitgevoerd, heeft Stadt Mannheim opdracht verstrekt om 30.000 vierkante meter bestrating te reinigen en te ontdoen van kauwgom. De centrale winkelstraat, inclusief trambaan en zijstraten, zijn voorzien van lichte bestratingen om de temperatuur in de stad te drukken en een moderne uitstraling te geven. De lichte bestratingen vervuilen echter snel, waardoor regelmatig onderhoud noodzakelijk is. De locatie is zeer druk bezocht en wordt daarom in de nachtelijke uren gereinigd.
Wilt u ook graag een schone openbare ruimte? Wij adviseren u graag!


Bram van Laar
Meer info:
www.jadon.nl
info@jadon.nl
Telefoon: 0488-430289


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER