Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GreenTec Spider-maaiarm met 270 graden bereik

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jorrit Wouters, dinsdag 9 mei 2023
64 sec


De nieuwe serie GreenTec Spider-maaiarm zorgt voor meer efficiëntie, flexibiliteit en veiligheid met een werkgebied van 270 graden

GreenTec Spider biedt gebruikers voor het eerst een werkgebied rond de tractor van in totaal 270 graden. Het doorslaggevende voordeel ten opzichte van een conventionele maaiarm is dat de maaier aan beide zijden naar voren kan worden bewogen, dat wil zeggen: rechts en links van de tractor. Hierdoor kan de maaier altijd in het gezichtsveld van de bestuurder werken, zonder dat de arm of de tractor zelf het zicht belemmert en zonder dat de bestuurder zich tijdens het werk constant moet omdraaien.


De serie omvat zes modellen met een bereik van 5,2 tot 8,2 meter. De Spider is speciaal ontworpen, waarbij ongeëvenaarde flexibiliteit is vereist. De Spider is leverbaar voor zowel voor- als achteraanbouw, of als combinatie van twee machines, één voor en één achter.
Spider, de eenvoudige en innovatieve oplossing: het basisprincipe is gebaseerd op een centraal geplaatste draai-inrichting die van rechts naar links kan draaien en vice versa. Het draaibereik is in totaal 270 graden. De speciale draai-inrichting zorgt ervoor dat de arm niet in botsing komt met de cabine van de tractor wanneer deze naar voren wordt gebracht in het gezichtsveld van de bestuurder. Het ontwerp biedt ongeëvenaarde flexibiliteit omdat de maaier in elke positie aan weerszijden van de tractor kan worden geplaatst. Beide draaipunten zijn voorzien van een dubbelwerkende aanrijdbeveiliging, waardoor de werkzaamheden zowel vooruit als achteruit, naar rechts en links of zelfs in het midden van de trekker uitgevoerd kunnen worden.


Trekkers met achteruitrijinrichting

De Spider is daarom ook perfect voor trekkers met achteruitrijinrichting. Met behulp van GreenTecs gepatenteerde vierpuntsmontage wordt de Spider aan de tractor gemonteerd. De montage vindt plaats in enkele minuten en is honderd procent stabiel ten opzichte van de trekker. Het hoofdframe heeft vorkheftruckkokers voor eenvoudig gebruik. De nieuwe GreenTec Spider is inmiddels bekroond met een gouden innovatiemedaille door de organisatie van Demopark 2023 te Eisenach (D). Wim van Breda Geldermalsen importeert en levert het volledige GreenTec-productengamma.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER