Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GreenMax Group wil relaties inspireren en uitdagen met gloednieuw GreenEvent

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, donderdag 4 mei 2023
105 sec


GreenMax Group houdt op 8 juni in Heeswijk-Dinther de allereerste editie van het GreenEvent. Op deze dag kunnen bezoekers tijdens verschillende lezingen en workshops kennis en inspiratie opdoen over trends en ontwikkelingen in het groengebied. Thema's als klimaatadaptatie, werklandschappen van de toekomst en groen en gezondheid passeren de revue.


GreenEvent biedt een uitgebreid programma, dat duurt van 9:00 uur tot 16:00 uur. Dagvoorzitter Lodewijk Hoekstra, Nederlands meest bekende tv-tuinman en presentator, opent het evenement. Vervolgens vinden in de ochtend en de middag vier keynote lezingen en vier workshops plaats. Zo vertelt Bob Ursem van TU Delft over toonaangevende innovaties en ontwikkelingen binnen de groenbranche en neemt Renske Visscher van IVN Nederland bezoekers mee in werklandschappen van de toekomst. Ook sprekers van onder andere Norminstituut Bomen (Tom Corton), Lips Groen en Koninklijke Ginkel Groep zullen op het event hun kennis delen.

TU Delft houdt lezing over innovaties en ontwikkelingen binnen de groenbranche

Nieuwe ideeën, inzichten en oplossingen

Op het speciale GroenPlein zijn stands te vinden van onder meer Den Ouden, TreeNovations, Solid Green, NL Greenlabel, QuickHedge, GreenGuard, TreeBuilders en GreenMax. Tevens zullen in aparte tentjes op informele wijze nieuwe ideeën, inzichten en oplossingen worden gepresenteerd.
'Het GreenEvent is vooral bedoeld om onze relaties te inspireren', laat Eric van Oss, directeur van GreenMax Group, weten. 'Het evenement is dus niet commercieel en verkoopgericht. Daarom hebben we ook mensen uit verschillende hoeken uitgenodigd om hun visies op ontwikkelingen in de groene branche te delen. We willen mensen aansporen om ook eens vanuit een ander oogpunt naar bepaalde materie te kijken. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor bezoekers tot nieuwe zienswijzen kan leiden.'


GreenEvent biedt een uitgebreid programma met workshops en lezingen.

Discussie opwekken met 'ted-talks'

Van Oss noemt als voorbeeld de discussies die spelen rondom het gebruik van kunststof in de groene sector. 'Je ziet en leest veel schrikbeelden in de pers over het gebruik van kunststof, tegelijkertijd is er veel onduidelijkheid over wat wel en niet kan. Wij willen hierover tijdens het event helderheid verschaffen.' Van Oss heeft als ideaalbeeld de opzet van zogenaamde 'ted-talks' voor ogen, waarbij in een strak format de verbinding aangegaan wordt met het publiek en het verspreiden van ideeën centraal staat. 'De lezingen zullen stof tot nadenken geven en de discussie opwekken, zodat mensen geïnspireerd raken en aangezet worden om ook buiten hun eigen straatje te denken', zegt hij.


'Je ziet en leest veel schrikbeelden in de pers over het gebruik van kunststof, tegelijkertijd is er veel onduidelijkheid over wat wel en niet kan'

Geen jaarlijks evenement

De directeur van GreenMax Group heeft niet de ambitie om het GreenEvent jaarlijks terug te laten keren. 'Dat vinden we niet nodig, er worden immers al zoveel evenementen georganiseerd. We wilden aanvankelijk een dag voor dealers organiseren, maar besloten dat we eigenlijk net zo goed al onze relaties kunnen uitnodigen. We vinden het nu een geschikt moment om dit uitdagende evenement aan te bieden. In feite is iedereen welkom.'
Het GreenEvent wordt afgesloten door Lodewijk Hoekstra. Daarna wordt nog een netwerkborrel gehouden. Aanmelden voor het Greenevent kan via www.greenevent2023.com.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER