Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Kluis van Seefion getest voor lithium ion brand

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 28 maart 2023
47 sec


Seefion heeft MPA in Dresden gevraagd de Seefion 16/20 lithium-ion accukluis te testen. Met als resultaat dat de brand en de explosies binnen de kluis bleven. Deze uitkomst is volgens Seefion een belangrijke stap op weg naar een veilige opslag van lithium-ion accu's.


Omdat er nog steeds geen Europese regelgeving is voor de veilige opslag van lithium-ion accu's heeft Seefion het initiatief genomen een brandtest te laten uitvoeren op de Seefion 16/20 lithium-ion accukluis. Het testinstituut MPA Dresden (onderdeel van Kiwa) heeft vervolgens de test uitgevoerd en gedocumenteerd. Voor deze test is een Seefion 16- lithium-ion kluis in een testruimte opgesteld en voorzien van temperatuur- en druksensoren op alle kritieke punten. De kluis is vervolgens gevuld met 20 volledig opgeladen lithium ion accu's (20x400Wh).

Voor deze test is een Seefion 16- lithium-ion kluis in een testruimte opgesteld en voorzien van temperatuur- en druksensoren op alle kritieke punten

Weinig rookontwikkeling

Doordat een van de accu's midden in de kluis in een thermal runaway gebracht werd, ontstond een storing waarin een defecte accu spontaan ontbrandt. Ondanks dat er een felle brand en explosies plaatsvonden in de kluis was er weinig rookontwikkeling zichtbaar aan de buitenzijde. De rook die vrijkwam werd via het rookgaskanaal op een natuurlijke wijze naar buiten afgevoerd. De test heeft volgens Seefion aangetoond dat de kluis schade voorkomt en kostbare tijd oplevert om hulpdiensten op de hoogte te stellen.


LEES OOK
Elektrische maaimachine vat vlam in loods
10-08-2022 | ARTIKEL
282 sec


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER