Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Den Ouden Infra verhoogt verkeersveiligheid tussen Wijlre en Heerlen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 14 maart 2023
50 sec


Gloednieuwe fietsverbinding officieel geopend

Op vrijdag 10 maart is de gloednieuwe fietsverbinding tussen Wijlre, Ubachsberg en Heerlen officieel geopend. Dankzij de route van in totaal zeven kilometer lang, die is aangelegd door Den Ouden Infra, kunnen fietsers zich op een verkeersveilige manier door het Heuvelland verplaatsen. Opdrachtgevers van het project waren de gemeentes Voerendaal, Gulpen-Wittem en Heerlen, Waterschap Limburg en Provincie Limburg.


Den Ouden Infra heeft een vrijliggend, tweebaans betonnen fietspad aangelegd tussen Ubachsberg en Heerlen en tussen Wijlre en Ubachsberg. Daarnaast is de rijbaan van beide tracés verbreed en vernieuwd. Tevens heeft Den Ouden Infra maatregelen getroffen om wateroverlast in het gebied te verminderen. Er zijn twee extra waterbuffers aangelegd, samen goed voor 20.000m3 buffercapaciteit. In deze buffers wordt onder andere water opgevangen dat door de toename van de verharding niet meer in de bodem kan infiltreren.

Het recreatieve en agrarische karakter van de omgeving speelde een grote rol tijdens de uitvoering van de werkzaamheden.

Uitvoering met aandacht voor de omgeving

Het recreatieve en agrarische karakter van de omgeving speelde een grote rol tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Zo heeft Den Ouden Infra in samenwerking met een ecoloog een projectspecifiek werkplan opgesteld en gehandhaafd om de flora en fauna in het gebied te beschermen. Daarnaast werd ervoor gezorgd dat (wieler)evenementen zoals de Amstel Gold Race in het gebied doorgang konden vinden gedurende de uitvoering. Tevens is vrijkomende Limburgse grond in overleg met omliggende agrariërs teruggebracht in het gebied. Voortgangsupdates werden via de speciale BouwApp gecommuniceerd richting omwonenden. Tijdens de uitvoering van het project was er sprake van een grote mate van betrokkenheid van omwonenden.


Vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen, waaronder de gemeenten Voerendaal, Gulpen-Wittem, Heerlen, Provincie Limburg, Waterschap Limburg en het uitvoeringsteam van Geonius en Den Ouden Infra, kwamen bijeen in Voerendaal om de opening te verrichten. Gedurende het programma werd er naar tevredenheid teruggeblikt op het project en de onderlinge samenwerking.
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER