Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Volledig duurzame speelplek in Den Bosch

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, woensdag 22 februari 2023
53 sec


De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een bestaande speelplek laten omvormen. De nieuwe speelplek kreeg nieuwe speeltoestellen én een kunstgras valondergrond, waarvan het gras, de valdempende onderlaag én de kantplanken uit gerecycled materiaal bestaan.


Aan welke uitdagende speelbeweging hebben de kinderen behoefte in de wijk? Met die vraag begon Marcel van Mierlo, wijkregisseur van de gemeente 's-Hertogenbosch aan dit project. Door eerst de wensen van bewoners in kaart te brengen was plezierig gebruik alvast verzekerd. Vervolgens was het voor de gemeente 's-Hertogenbosch belangrijk dat het project zo duurzaam mogelijk gebouwd zou worden, waarbij ook de valdempende onderlaag en de kunstgras toplaag duurzaam zijn. Dit is door KSP Kunstgras gedaan door een 25 cm zandfundering, gerecyclede kantopsluiting, circulaire schockpads, gerecycled infill zand én door LimeGreen ONE-DNA-gras te installeren.

Uitkomst

Op speel- en sportplekken waar natuurgras niet bestand is tegen intensieve betreding, biedt kunstgras al jaren uitkomst. Steeds vaker kiezen projectontwikkelaars en gemeenten nu voor circulair kunstgras van LimeGreen. Dit ONE-DNA-gras is 100% circulair en wordt geproduceerd met een veel lagere CO2-voetafdruk dan traditioneel kunstgras. Door lokale recycling beschikbaar te maken, kan het gras uiteindelijk hoogwaardig gerecycled worden tot nieuwe producten, waaronder ook nieuw kunstgras.


Toekomst

Door ook andere duurzame componenten te gebruiken in projecten, zoals gerecyclede valdemping, kantopsluitingen en infill-zand, kunnen volledig duurzame systemen geïnstalleerd worden. Samen met de gemeente 's-Hertogenbosch zal de valondergrond de komende jaren periodiek gecontroleerd worden. LimeGreen-directeur Jasper Eppingbroek: 'Door onze producten te blijven bestuderen en innoveren, werken we toe naar volledig circulaire systemen waar mensen jarenlang met plezier gebruik van kunnen maken. Samen werken we aan de speelplekken van de toekomst!'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER