Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Tobroco-Giant tekent overeenkomst met CNH Industrial voor de distributie wielladers in Noord-Amerika

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, donderdag 23 februari 2023
82 sec


CNH Industrial kondigt industriële samenwerkingsovereenkomst aan met Tobroco-Giant

CNH Industrial kondigde gister een nieuwe samenwerkingsovereenkomst aan met Tobroco-Giant. Onder CNH Industrial vallen ook CASE Construction Equipment en New Holland Construction. Binnen de overeenkomst kondigen beide bedrijven aan samen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten.


Volgens de overeenkomst zullen Tobroco-Giant kleine en compacte wielladers worden gedistribueerd onder de paraplu van CNH Industrial voor Case Construction Equipment en New Holland in Noord-Amerika. Inzet is het versterken van het productaanbod van CNH met de Brabantse wiellader en compactladers.

Lancering samenwerking

De eerste nieuwe modellen worden onthuld op de CONEXPO, de grootste bouwvakbeurs van Noord-Amerika, volgende maand in Las Vegas. Dit zijn compacte en semi-compacte wielladers met een bedrijfsgewicht van 1 ton tot 5 ton, met verschillende hefconfiguraties.


'Tobroco-Giant is de perfecte partner voor ons omdat ze een sterke klantgerichte mentaliteit hebben en consequent hun vermogen hebben bewezen om bouwers innovatieve producten te bieden'

Samenwerking

'Het uitbreiden van ons productportfolio is van fundamenteel belang voor de groei van onze bouwactiviteiten. Tobroco-Giant is de perfecte partner voor ons omdat ze een sterke klantgerichte mentaliteit hebben en consequent hun vermogen hebben bewezen om bouwers innovatieve producten te bieden', aldus Stefano Pampalone , Head of Construction bij CNH Industrial. 'Deze overeenkomst stelt ons in staat om onze klanten in Noord-Amerika onmiddellijk een breder aanbod van hoogwaardige machines voor landbouw- en landschapsarchitectuur aan te bieden.'


Elektrificatie

Beide bedrijven hebben elkaar ook gevonden in hun stappen richting elektrificatie van hun productaanbod. Zo laat het persbericht weten. CNH heeft recent een nieuw accucentrum geopend in Detroit om het onderzoek en de ontwikkeling van het bedrijf op het gebied van elektriciteit in bouwmachines te versnellen. En eind 2022 leverde Tobroco-Giant zijn 1.000ste machine, verder investeert het Brabantse bedrijf zwaar in de elektrificatie van hun productaanbod. De G2700-serie en de G2200-serie zijn al 100% elektrisch leverbaar. Recentelijk is er een complete lijn met 24 verdichtingsmachines aan het gamma toegevoegd, waarbij flink geïnvesteerd wordt in elektrificatie. De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat Tobroco-Giant als eerste goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. De fabrikant streeft ernaar om in de toekomst voor alle modellen een 100% elektrische variant aan te bieden.


LEES OOK

OVer CNH

CNH Industrial is een Italiaans-Amerikaanse multinational, het bedrijf maakt machines voor de agrarische sector, bouw- en transportsector. Het bedrijf is tot stand gekomen door een fusie van CNH Global en Fiat Industrial. CNH Global komt weer voort door het samen gaan van Case IH en New Holland in 1999.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER