Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Yuverta mbo start practoraat Duurzaam bodembeheer

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, maandag 20 februari 2023
46 sec


Tijdens de jaarlijkse bedrijvendag van Yuverta mbo Boxtel is het practoraat Duurzaam bodembeheer gepresenteerd. Binnen dit platform leren mbo-studenten oplossingen te bedenken om de vitaliteit van de Brabantse bodem te verbeteren. De bodem is voor alle opleidingsrichtingen van mbo Boxtel een verbindende factor.


Omdat de mbo-studenten midden in de praktijk staan, hebben zij een belangrijke rol in de transitie naar duurzaam bodembeheer. 'Een vitale bodem is essentieel voor landbouw, natuur en klimaatdoelen', aldus Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart tijdens de jaarlijkse bedrijvendag van Yuverta. 'Ik ben dan ook erg blij met meer specialisten op het gebied van duurzaam bodembeheer, die hun kennis dadelijk in de beroepspraktijk gaan toepassen. Zij zijn hard nodig.'

'Ik ben erg blij met meer specialisten op het gebied van duurzaam bodembeheer.'

Verbinder en inspirator

Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo-instelling waar praktijkgericht onderzoek wordt uitgevoerd. Net als een lector in het hbo, is de practor in het mbo een verbinder en inspirator tussen het mbo, het bedrijfsleven en kennisinstellingen.
Practor Willem Jan van de Kamp is naast zijn aanstelling bij Yuverta mbo Boxtel ook verbonden aan de HAS green academy in Den Bosch. Het practoraat wordt mede mogelijk gemaakt door het project Beet! (Brabant Eet). Binnen dit initiatief van Kennispact MBO Brabant werken mbo, hbo, bedrijfsleven en de provincie Noord-Brabant samen om de Brabantse voedselketen te verduurzamen.


LEES OOK
De klankbordgroep van Yuverta
19-12-2022 | ADVERTORIAL
166 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER