Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Intelligente emmer van Groasis genomineerd voor Gouden Gieter

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 14 maart 2023
54 sec


De herbruikbare Waterboxx wordt door Groasis gezien als het ideale alternatief voor druppelirrigatie. Met de bak kun je volgens het bedrijf bomen planten met 90% minder water.

Groasis is opgericht door Pieter Hoff. Zijn zoon Wout zet Groasis nu voort.
Groasis is opgericht door Pieter Hoff. Zijn zoon Wout zet Groasis nu voort.

De Waterboxx werd tot op heden voornamelijk gebruikt in het Midden Oosten, Afrika, en droge landen. Met de drogere zomers in Noord-Europa wordt de Waterboxx hier volgens Groasis ook een onmisbaar product. De Groasis Waterboxx geeft gedoseerd water aan jonge boompjes, planten en groenten om ze te redden van de droogte en werkt volgens het bedrijf zo als een Gouden Gieter.

Intelligente emmer

De Groasis Waterboxx is een intelligente emmer waaronder je een of twee boompjes in de grond kunt planten. Regenwater van schaarse buien wordt opgevangen in een reservoir en gaat gedoseerd naar de plant. De bomen en krijgen net genoeg water om te overleven en te groeien. Na zes tot twaalf maanden kan de Waterboxx worden weggehaald en gebruikt voor andere bomen.


Ontbossing

Groasis is opgericht door Pieter Hoff. Hij verkocht in 2003 zijn bloembollenbedrijf omdat hij zag dat de wereld vernietigd werd door ontbossing. Hij begon in 2003 met het ontwikkelen van producten die het mogelijk maken om bomen, struiken, en groenten te planten zonder water-verspillende (druppel)irrigatie. Dit resulteerde in de Waterboxx en Growboxx. Pieter overleed in 2021 en zijn zoon Wout zet Groasis nu voort.


Gouden Gieter

De vakbladen Stad+Groen en de Hovenier gaan wederom op zoek naar vakmensen die creatieve, praktische oplossingen hebben voor de alledaagse problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering. Heb jij zo'n idee of product? Laat het ons weten en vul jouw product of idee hieronder in, of stuur een mail naar fleur@nwst.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Hinloopen Hens
Sunday 5 February 2023
Pracht uitvinding van Pieter Hoff. Een bijzonder mens , die raarioneel denkend was . De wereld zou weer een stuk groener worden als het met dit products groots aangepakt word. Van mij mag dit product winnen!
J. A. N. Kalverdijk
Wednesday 20 September 2023
www.biovic.nl
test vitaliseren water/vocht gewas water bodem
graag vrijblijvende afstemming

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER