Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Derde Tiny Forest voor gemeente Ede

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, woensdag 9 november 2022
51 sec


Basisschool de Vuurvogel minibos rijker

In samenwerking met de gemeente Ede heeft groenspecialist Eijkelboom onlangs voorbereidingen getroffen om op Basisschool de Vuurvogel een Tiny Forest te realiseren. Ook leerlingen van de school hebben meegewerkt aan dit project. Gisteren mochten de leerlingen in het bijzijn van wethouder Arnold Versteeg de bomen planten.


Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Een zeer gewaardeerd concept; onlangs nog heeft dit initiatief van IVN Natuureducatie de VHG Groenprijs gewonnen .

Temperatuurverschillen

Op een schoolplein kan een Tiny Forest dienen als buitenlokaal waar kinderen leren over de natuur, iets waar de gemeente Ede duidelijk de meerwaarde van inziet. In 2020 heeft de gemeente al twee minibossen geplant op Basisschool De Groene Vallei en Basisschool Uniek. De leerlingen van de Vuurvogel waren enthousiast over het initiatief, die zelf de naam bedachten voor het minibos; het magische Vuurvogelbos.


In 2020 heeft de gemeente Ede al twee minibossen geplant

Eijkelboom heeft inmiddels meerdere Tiny Forests bij verschillende gemeentes gerealiseerd, waaronder die van de Basisschool Uniek, het Majellapark in Utrecht en het Krachtbossie en de Groene Kosmos in Almere. Allemaal zeer goede ontwikkelingen. Zo berekende de Wageningen Universiteit (WUR) dit jaar nog na een vier jaar durende studie dat de temperatuur in een Tiny Forest gemiddeld zo'n 7 graden lager ligt dan op de straat en in de zomer zo'n 10 graden. Op extreem hete dagen kan het verschil zelfs oplopen tot meer dan 20 graden.

De scheppen staan klaar voor het planten van de bomen
De scheppen staan klaar voor het planten van de bomen
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER