Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vakbeurs Openbare Ruimte: van groene software en duurzame bollen tot circulaire speeltoestellen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, vrijdag 23 september 2022
122 sec


Tweedaagse dubbelbeurs openbare ruimte én mobiliteit in Utrechtse Jaarbeurshallen

Op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 vindt de achttiende editie van de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Het is de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor het ontwerp, de inrichting, het onderhoud en het beheer van onze leefomgeving. Blok het in de agenda; ook dit jaar wil je een bezoek aan de beurs natuurlijk niet missen!


De toegang tot zowel de Vakbeurs Openbare Ruimte als de Vakbeurs Mobiliteit is gratis. De combinatie-beurs vindt plaats van 9:00 tot 17:00 in hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs Utrecht.

Alles bij de hand!

In de dynamiek van alledag kan het lastig zijn overzicht te houden over projecten en planning rond beheer van de openbare ruimte. InfoGroen Software heeft software ontwikkeld die aansluit op de klant- en werkprocessen van organisaties die betrokken zijn bij het beheer van de grijze en groene openbare ruimte. Met het digitale projectdossier heb je alle informatie bij de hand; van tekeningen en werkinstructies, tot foto's en e-mails. Daarnaast is de urenregistratie met de app een fluitje van een cent. De software is geschikt voor alle ondernemers in het groen en gericht op hun specifieke sector. De tools van Infogroen, zoals de Vision-Mobile en de NG-PlanVision zijn te bekijken op de Vakbeurs Openbare Ruimte.


Met Vision-Mobile heb je je kantoor op zak
Met Vision-Mobile heb je je kantoor op zak

Duurzaam geteelde bloembollen

Biodiversiteit in de stedelijke omgeving wordt steeds belangrijker. Er is veel aandacht voor ecologisch beheer en er zijn kansen om de biodiversiteit te vergroten. Jub Holland heeft hiervoor het concept de Bonte Berm; een combinatie van duurzaam geteelde (stinzen) bloembollen met 1-, 2- en meerjarige kruiden die onder meer zorgen voor acht maanden bloei en een hogere biodiversiteit, en met één keer per jaar maaien extensief te beheren. Van het vroege voorjaar tot begin najaar zijn er bloeiende bloembollen of kruiden te vinden. Nectar en stuifmeel fungeren als voedselbron voor bijen, vlinders en andere insecten. Insectenhotels zorgen voor schuil- en nestelplaatsen voor deze dieren en informatieborden creëren meer bewustzijn bij bewoners over biodiversiteit.


Met een Hotello Insecta krijgen bewoners ook na de aanplant informatie over de beplanting
Met een Hotello Insecta krijgen bewoners ook na de aanplant informatie over de beplanting

Speeltoestellen met aandacht voor inclusiviteit, circulariteit en klimaatadaptatie

Als belangrijk onderdeel van de openbare ruimte moeten ook speel- en beweegruimten op een duurzame, toekomstbestendige manier worden ingericht. Op de beurs toont OBB, adviesbureau voor de speelruimte de nieuwste speelprojecten met aandacht voor inclusiviteit, circulariteit en klimaatadaptatie en informeert het bezoekers over deze relevante thema's en recente ontwikkelingen op het gebied van BOSS (Bewegen, Ontmoeten, Spelen en Sporten) in de buitenruimte, zoals de indicator circulaire speelruimte en het hulpblad onbeperkt spelen.


Natuurlijk speellandschap in Maassluis
Natuurlijk speellandschap in Maassluis

Vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit

De Vakbeurs Openbare Ruimte focust zich op de openbare ruimte en alles wat daarbij komt kijken. De hoofdthema's die aan de orde komen zijn: groen, advies en beheer, landschapsarchitectuur en -ontwerp, bestrating, bouw en infra, spelen en recreatie, en licht en straatmeubilair.

De sector Groen is jaarlijks een van de populairste sectoren tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. Actuele publieke discussies rond onderwerpen als droogte, hittestress en de stikstofproblematiek vragen om aanpassing in de groeninrichting. Hierdoor is de groene inrichting van de openbare ruimte relevanter dan ooit. De beurs staat dan ook vol met (nieuwe) producten en diensten uit de sector om met die uitdagingen om te gaan. Ook is er een kennisplein, worden er sessies gehouden rondom natuurinclusief bouwen en zijn er tal van lezingen bij te wonen.

Anders dan in voorgaande jaren kunnen bezoekers aan de Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar ook een kijkje nemen op de Vakbeurs Mobiliteit, die voorheen in november plaatsvond. De overlap van deze twee domeinen wordt almaar groter; denk aan thema's zoals duurzaamheid, natuurinclusiviteit, bereikbare slimme steden en gezondheid. Door deze evenementen te combineren op één beursvloer, kan de bezoekers een volledig beeld worden geboden van de ontwikkelingen die spelen.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER