Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vakbeurs Openbare Ruimte: bladmulcher, realtime data en groenadvies

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 28 september 2022
126 sec


Tweedaagse dubbelbeurs openbare ruimte én mobiliteit in Utrechtse Jaarbeurshallen

Op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 vindt de achttiende editie van de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Het is de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor het ontwerp, de inrichting, het onderhoud en het beheer van onze leefomgeving. Blok het in de agenda; ook dit jaar wil je een bezoek aan de beurs natuurlijk niet missen!

De Leaf Reducer is een machine die gevallen blad opzuigt, verpulvert en als fijne mulch afzet op de bodem
De Leaf Reducer is een machine die gevallen blad opzuigt, verpulvert en als fijne mulch afzet op de bodem

De toegang tot zowel de Vakbeurs Openbare Ruimte als de Vakbeurs Mobiliteit is gratis. De combinatie-beurs vindt plaats van 9:00 tot 17:00 in hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs Utrecht.

Van blad naar mulch met de Leaf Reducer

Veel boombeheerders is het al langer een doorn in het oog dat in de herfst al het gevallen blad uit onze parken en plantsoenen wordt geblazen en wordt afgevoerd. Op de beurs presenteert GKB de Leaf Reducer: een machine die gevallen blad opzuigt, verpulvert en als fijne mulch afzet op de bodem. Zo hoeft het bladafval niet afgevoerd en gestort te worden, wat geluidoverlast door bladblazers, kosten en CO2-uitstoot drukt. Bovendien werkt het vermalen blad als bodemverbeteraar, waardoor bodemverarming kan worden tegengegaan.


LEES OOK

Met realtime data ecosysteemdiensten in de openbare ruimte verbeteren

Groen Als Een Service (GAES) is een advies- en consultancybureau dat met data die realtime op diverse locaties wordt gemeten, samen met de beschikbare data van gemeenten en overheden de ecosysteemdiensten in de openbare ruimte poogt te verbeteren. De Sustainable Development Goals, ecosysteemdiensten en beleids- en inrichtingsplannen vormen de basis voor het genereren van deze data. Op de beurs neemt GAES bezoekers mee in het nieuwe realtime data-dashboard. Daarmee kan je 24 uur per dag de waarden van diverse meetlocaties in de openbare ruimte zien, analyseren en gebruiken.


Meetlocatie op de Floriade
Meetlocatie op de Floriade

Groenadviseurs

Voor advies zijn bezoekers op de vakbeurs Openbare Ruimte op het juiste adres. Zo is Tree-o-logic, als partij voor onderzoek en advies op het gebied van boombeleid en -beheer, klimaat-adaptieve maatregelen en strategische vergroening, aanwezig om opdrachtgevers bij alle boom-gerelateerde vraagstukken te adviseren. Tree-o-logic presenteert onder de zesdelige vergroeningsstrategie en klimaatmodule in Treeasset waarin deze stappen zijn geïmplementeerd en worden geborgd.


NLadviseurs, adviesbureau 'met passie voor natuur met een functie' helpt beleidsmakers, bezitters en beheerders van natuur hun groene ambities waar te maken. Bijvoorbeeld door gemeenten adviseren bij het vormgeven van duurzaam beheer voor parken, bermen en (bos)plantsoenen. Op de beurs deelt NLadviseurs de totstandkoming en resultaten van verschillende projecten, die kunnen immers leerzaam zijn voor anderen. Zo maakte het adviesbureau voor de gemeente Ede een natuurkansenkaart met alle natuurlijke locaties binnen de gemeentegrenzen, met daarbij wat de gemeente er nog specifiek kan doen om bijvoorbeeld de biodiversiteit te verbeteren.

Vergroenen met Tree-o-logic
Vergroenen met Tree-o-logic

Vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit

De Vakbeurs Openbare Ruimte focust zich op de openbare ruimte en alles wat daarbij komt kijken. De hoofdthema's die aan de orde komen zijn: groen, advies en beheer, landschapsarchitectuur en -ontwerp, bestrating, bouw en infra, spelen en recreatie, en licht en straatmeubilair.

De sector Groen is jaarlijks een van de populairste sectoren tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. Actuele publieke discussies rond onderwerpen als droogte, hittestress en de stikstofproblematiek vragen om aanpassing in de groeninrichting. Hierdoor is de groene inrichting van de openbare ruimte relevanter dan ooit. De beurs staat dan ook vol met (nieuwe) producten en diensten uit de sector om met die uitdagingen om te gaan. Ook is er een kennisplein, worden er sessies gehouden rondom natuurinclusief bouwen en zijn er tal van lezingen bij te wonen.

Anders dan in voorgaande jaren kunnen bezoekers aan de Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar ook een kijkje nemen op de Vakbeurs Mobiliteit, die voorheen in november plaatsvond. De overlap van deze twee domeinen wordt almaar groter; denk aan thema's zoals duurzaamheid, natuurinclusiviteit, bereikbare slimme steden en gezondheid. Door deze evenementen te combineren op één beursvloer, kan de bezoekers een volledig beeld worden geboden van de ontwikkelingen die spelen.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER