Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vakbeurs Openbare Ruimte: 'bomenapps' en klimaatadaptieve oplossingen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, maandag 26 september 2022
116 sec


Tweedaagse dubbelbeurs openbare ruimte én mobiliteit in Utrechtse Jaarbeurshallen

Op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 vindt de achttiende editie van de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Het is de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor het ontwerp, de inrichting, het onderhoud en het beheer van onze leefomgeving. Blok het in de agenda; ook dit jaar wil je een bezoek aan de beurs natuurlijk niet missen!


De toegang tot zowel de Vakbeurs Openbare Ruimte als de Vakbeurs Mobiliteit is gratis. De combinatie-beurs vindt plaats van 9:00 tot 17:00 in hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs Utrecht.

Slimme apps voor meer bomeninformatie

In onze beperkte stedelijke ruimte is het niet altijd makkelijk om bomen optimaal te beheren. Zeker in deze tijden van klimaatverandering hebben bomen het steeds zwaarder in de stad. Goed beheer is dus essentieel om deze onmisbare bomen gezond te houden. Dankzij steeds slimmere technologie als die van De Boominspecteurs en Bomenwacht Nederland wordt duurzamer en efficiënter boombeheer echter steeds makkelijker.


Op de Vakbeurs Openbare Ruimte demonstreert Bomenwacht Nederland de verbeterde versie van de GRIB 2.0. De app heeft vorig jaar een verbeterslag gemaakt, waardoor de tool efficiënter en gebruiksvriendelijker is geworden.

De Boominspecteurs wil de 'Boominspectie Plus' op de Vakbeurs graag verder toelichten. Deze tool, die in 2020 samen met TreeTracker is ontwikkeld, belooft volledige boominformatie voor beheerders waarmee een efficiëntieslag bij boominspecties kan worden gemaakt.

Klimaatadaptieve oplossingen in stedelijk gebied

Klimaatgerelateerde uitdagingen in bebouwde gebieden zoals waterbergingsproblematiek en hittestress, vragen om meer integratie van groen en blauw in het openbaar groen. Om deze problematiek het hoofd te bieden worden diverse innovaties ontwikkeld, waaronder de Citykross, een klimaatadaptief concept voor ondergrondse groeiplaatsen in met name stedelijk gebied. Dit product biedt een oplossing voor zowel wateroverlast en hittegolven als voor de moeilijke groeiomstandigheden van bomen en planten in stedelijk gebied. Op de Vakbeurs Openbare Ruimte demonstreert BVB Landscaping deze Citykross, die na 15 jaar implementatie in Zweden, door het bedrijf geschikt is gemaakt voor Nederlandse toepassing.


Ook Griffioen Wassenaar belooft, met haar GreentoColour-vasteplantenconcept, een significante bijdrage te kunnen leveren tegen hittestress en wateroverlast. Onder het motto 'geef ons 40 centimeter en we vergroenen uw stad' laat Griffioen op de beurs zien hoe die bijdrage, ondanks uitdagingen zoals de drukte boven en onder de grond (in de vorm van leidingen, kabels, verdichting, etc.), geleverd kan worden.

Vasteplantenconcept GreentoColour in stedelijk gebied
Vasteplantenconcept GreentoColour in stedelijk gebied

Vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit

De Vakbeurs Openbare Ruimte focust zich op de openbare ruimte en alles wat daarbij komt kijken. De hoofdthema's die aan de orde komen zijn: groen, advies en beheer, landschapsarchitectuur en -ontwerp, bestrating, bouw en infra, spelen en recreatie, en licht en straatmeubilair.

De sector Groen is jaarlijks een van de populairste sectoren tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. Actuele publieke discussies rond onderwerpen als droogte, hittestress en de stikstofproblematiek vragen om aanpassing in de groeninrichting. Hierdoor is de groene inrichting van de openbare ruimte relevanter dan ooit. De beurs staat dan ook vol met (nieuwe) producten en diensten uit de sector om met die uitdagingen om te gaan. Ook is er een kennisplein, worden er sessies gehouden rondom natuurinclusief bouwen en zijn er tal van lezingen bij te wonen.

Anders dan in voorgaande jaren kunnen bezoekers aan de Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar ook een kijkje nemen op de Vakbeurs Mobiliteit, die voorheen in november plaatsvond. De overlap van deze twee domeinen wordt almaar groter; denk aan thema's zoals duurzaamheid, natuurinclusiviteit, bereikbare slimme steden en gezondheid. Door deze evenementen te combineren op één beursvloer, kan de bezoekers een volledig beeld worden geboden van de ontwikkelingen die spelen.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER