Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Vakbeurs Openbare Ruimte: speeltoestellen en bamboe-meubels

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, donderdag 22 september 2022
108 sec


Tweedaagse dubbelbeurs openbare ruimte én mobiliteit in Utrechtse Jaarbeurshallen

Op woensdag 5 en donderdag 6 oktober 2022 vindt de achttiende editie van de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats. Het is de grootste jaarlijkse bijeenkomst voor het ontwerp, de inrichting, het onderhoud en het beheer van onze leefomgeving. Blok het in de agenda; ook dit jaar wil je een bezoek aan de beurs natuurlijk niet missen!

Als het aan FURNS ligt, bestaat het buitenmeubilair in toenemende mate uit bamboe
Als het aan FURNS ligt, bestaat het buitenmeubilair in toenemende mate uit bamboe

De toegang tot zowel de Vakbeurs Openbare Ruimte als de Vakbeurs Mobiliteit is gratis. De combinatie-beurs vindt plaats van 9:00 tot 17:00 in hallen 2, 3 en 4 van de Jaarbeurs Utrecht.

Nieuwe lijn speeltoestellen

Als ontwikkelaar van speeltoestellen is BOERplay een bekende speler in de markt. Om de nieuwste trends in deze branche bij te houden ontwikkelt BOERplay voortdurend nieuwe producten in diverse lijnen. Op de beurs wil het bedrijf de nieuwe lijn Basic Play Rocks bij het publiek onder de aandacht brengen. Deze lijn, gemaakt van onder meer gerecycled kunststof, is uitdagend voor de oudere kinderen, heeft een lange levensduur en is onderhoudsarm. De staanders van de toestellen zijn ook verkrijgbaar in andere materialen.


Basic Play Rocks is de nieuwste lijn van gerecycled kunststof en is gemaakt voor de wat oudere kinderen met veel hoogte, klimmen en klauteren en een stoere look.
Basic Play Rocks is de nieuwste lijn van gerecycled kunststof en is gemaakt voor de wat oudere kinderen met veel hoogte, klimmen en klauteren en een stoere look.
LEES OOK

Leerplatform voor de buitenruimte

In de oververhitte arbeidsmarkt is het steeds moeilijker goed opgeleid personeel te vinden. Verschillende partijen spelen hierop in, waaronder leerplatform voor de buitenruimte Kenniss. Kenniss werkt actief samen met gespecialiseerde opleiders en leveranciers binnen de sector. Op de beurs is het leerplatform aan de hand van demo's in te zien.


LEES OOK

Straatmeubilair van bamboe

Om een duurzaamheidsslag te maken in de inrichting van de openbare buitenruimte, gaf FURNS, leverancier van straatmeubilair, in 2020 met de toevoeging van de razendsnel groeiende grondstof bamboe haar hele collectie opnieuw vorm. Op de Vakbeurs Openbare Ruimte leert FURNS bezoekers hoe houtgebruik voor meubilair in de openbare ruimte er in de toekomst uit gaat zien.

Samen met partner MOSO toont de leverancier bamboe-oplossingen met alle voordelen die daarbij horen. Niet alleen zitmeubilair, ook andere objecten zoals afvalbakken en laadstations worden met bamboe duurzamer en krijgen een natuurlijkere uitstraling. Bovendien is MOSO Bamboo X-treme, het bamboeproduct dat op de stand te zien is, slagvast en zeer bestand tegen vandalisme, en sneldrogend.


LEES OOK

Vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit

De Vakbeurs Openbare Ruimte focust zich op de openbare ruimte en alles wat daarbij komt kijken. De hoofdthema's die aan de orde komen zijn: groen, advies en beheer, landschapsarchitectuur en -ontwerp, bestrating, bouw en infra, spelen en recreatie, en licht en straatmeubilair.

De sector Groen is jaarlijks een van de populairste sectoren tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. Actuele publieke discussies rond onderwerpen als droogte, hittestress en de stikstofproblematiek vragen om aanpassing in de groeninrichting. Hierdoor is de groene inrichting van de openbare ruimte relevanter dan ooit. De beurs staat dan ook vol met (nieuwe) producten en diensten uit de sector om met die uitdagingen om te gaan. Ook is er een kennisplein, worden er sessies gehouden rondom natuurinclusief bouwen en zijn er tal van lezingen bij te wonen.

Anders dan in voorgaande jaren kunnen bezoekers aan de Vakbeurs Openbare Ruimte dit jaar ook een kijkje nemen op de Vakbeurs Mobiliteit, die voorheen in november plaatsvond. De overlap van deze twee domeinen wordt almaar groter; denk aan thema's zoals duurzaamheid, natuurinclusiviteit, bereikbare slimme steden en gezondheid. Door deze evenementen te combineren op één beursvloer, kan de bezoekers een volledig beeld worden geboden van de ontwikkelingen die spelen.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER