Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Betonnen 'maaischild' nu ook voor flespalen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, donderdag 22 september 2022
49 sec


Essie breidt assortiment maaischilden uit met nieuwe MI50

Maaien gebeurt doorgaans in twee werkgangen. Eerst wordt het gros van het gras gekortwiekt met forse machines, daarna worden de overgebleven sprieten groen rond obstakels zoals lantaarnpalen met bosmaaiers getrimd. Met het betonnen 'maaischild' van Essie wordt die tweede werkgang grotendeels overbodig. Deze week lanceerde het bedrijf een tweede model, de MI50, speciaal voor flespalen.

V.l.n.r: Joost de Vogel (Essie), Marc van Laarhoven (Martens Beton) en John Martens (Martens Beton)
V.l.n.r: Joost de Vogel (Essie), Marc van Laarhoven (Martens Beton) en John Martens (Martens Beton)

Het maaischild, de Eco2shield, is een tweedelige hellende schijf die strak rond palen geplaatst kan worden. Eenmaal op maaihoogte geïnstalleerd, vormt het een afgesloten geheel aan de voet van het object in de berm. Hierdoor kan er rondom de palen niets groeien en is bijmaaien met de bosmaaier dus niet meer nodig. Dat bespaart werk en vermindert door bosmaaiers veroorzaakte schade aan deze waardevolle palen.

Vanaf heden leverbaar

Essie, opgericht in 2020, startte met de ST85 (diameter 850 mm), voor toepassing rond bijvoorbeeld lantaarnpalen en reflectiepaaltjes. Relatief snel maakte het bedrijf bekend dat er een kleiner model bij zou komen, de MI50 (diameter 500 mm) speciaal voor smallere bebordingspalen (ook wel flespalen genoemd).


Deze week werd het kleinere maaischild, eveneens ontwikkeld in samenwerking met Martens Beton, een feit. 'Per 20 september 2022 is Eco2shield type MI50 uit voorraad leverbaar', aldus eigenaar Essie Joost de Vogel. Het een gewicht van minder dan 22 kg per deel kan de MI50 met de hand geplaatst worden. De afdichtingsproducten zijn afkomstig van Sika.

De eerste vracht MI50's heeft al een bestemming. 'Die gaan naar Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk', aldus De Vogel.

Een Eco2shield MI50 in Capelle a/d IJssel
Een Eco2shield MI50 in Capelle a/d IJssel
LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER