Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Ronald McDonald Hoeve krijgt nieuwe groene buitenruimte

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, woensdag 14 september 2022
57 sec


Nieuwe tuin volledig gefinancierd door schenkingen

De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag had in het najaar van 2021 al een nieuwe inrichting gekregen. De Hoeve is een aangepast vakantiehuis waar kinderen en jongeren t/m 25 jaar met familie en/of zorghulp kunnen verblijven in een rolstoelvriendelijke omgeving. Nu is er ook een nieuwe groene buitenruimte aangelegd, die in overleg met gasten tot stand kwam.


Met ruime aandacht voor de input van gasten heeft Anke Wijnja het ontwerp van de buitenruimte in opdracht van Speelnatuur ontwikkeld. 'We willen dat gasten tijdens hun vakantie een zo'n onbezorgd- en ontspannen mogelijke tijd hebben bij ons,' vertelt Marc Stallinga, manager van de Hoeve. 'Daarom hebben we gebruik gemaakt van de ervaringen van de gasten en hen vanaf het begin betrokken bij de nieuwe inrichting van de tuin.'

Schenkingen

De buitenruimte is opnieuw ingedeeld met nieuwe bestrating, bomen, planten en verschillende speelhoeken, waaronder een zand-waterspeelplek, draaispeeltoestel voor rolstoelgebruikers, huttenbouwplek en een blotevoetenpad/blotewielenpad met verschillende ondergronden. Achter in de tuin is een bebost gebied aangelegd met halfverharding, ook in de wilgenhutten en wilgentunnels. De tuin beschikt verder over een zijterras met plantenbakken op hoogte.


'We hebben gebruik gemaakt van de ervaringen van de gasten en hen vanaf het begin betrokken bij de nieuwe inrichting van de tuin'

De uitvoering van het ontwerp, dat in handen lag van idverde Realisatie, is op bijzondere wijze tot stand gekomen. Zo is de buitenruimte volledig gefinancierd door schenkingen van bedrijven en particulieren die het goede doel steunen. Daarnaast heeft idverde NL een vrijwilligersdag georganiseerd om samen met vrijwilligers van de Hoeve de tuin verder te vergroenen. Zo is er meegewerkt aan het vlechten van een wilgentunnel, het planten van het groen en het aanleggen van de bestrating.

LEES OOK


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

AGENDA
Cruydt-Hoeck Kennisdagen 5 en 6 juni 2024
woensdag 5 juni 2024
t/m dinsdag 6 juni 0000
Donderdag 6 juni - Onkruidvrij-dag!
donderdag 6 juni 2024
Landelijke Ledenbijeenkomst VHG
dinsdag 11 juni 2024
Spoga+gafa Keulen
zondag 16 juni 2024
t/m dinsdag 18 juni 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER