Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GTH 2022: Woord van welkom

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Gerard Heerink, directeur Fedecom, maandag 29 augustus 2022
81 sec


De groene sector ligt onder een vergrootglas in de samenleving en ondergaat politieke maatregelen. Dat onderstreept het belang van de beurzen GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland, waar te zien is hoe hedendaagse en toekomstige technische en technologische oplossingen de sleutel kunnen vormen voor milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Vandaar de ondertitel van Fedecom: Innoveren in plaats van saneren, en de naam van het kennispaviljoen: Grenzeloos innoveren.

Gerard Heerink, Fedecom
Gerard Heerink, Fedecom

Ook mijn persoonlijke visie is dat je betere resultaten behaalt door te creëren middels samenwerking dan door tegenstellingen groter te maken. Uiteindelijk zal de oplossing voor de huidige stikstofproblematiek moeten komen uit een combinatie van pragmatische regelgeving en slimme technieken die moeten worden terugverdiend.

Wellicht is er wantrouwen ontstaan jegens de techniek, die schaalvergroting mogelijk heeft gemaakt. Maar techniek biedt óók de oplossing. Technische toepassingen worden nu gecombineerd met digitalisering, waardoor ondernemers in het groen veel gerichter maatregelen kunnen treffen en veel preciezer kunnen doseren.

Zien is geloven. Het belang van GTH en ATH is dan ook om ontmoetingen te laten plaatsvinden. Primair tussen de gebruikers van deze technieken en machines, zoals hoveniers, loonwerkers, aannemersbedrijven en boeren. Maar ook tussen adviseurs, onderzoekers en overheidsmedewerkers. Bezoekers van ATH kunnen doorsteken naar GTH en andersom. Echte kennisuitwisseling vindt namelijk niet zozeer plaats in kleinschalige meetings, maar vooral door kruisbestuiving in het gehele netwerk.

Overigens spant Fedecom zich ook nog steeds in om het verschijnsel 'onbekend maakt onbemind' tegen te gaan, met het educatieve programma voor voortgezet onderwijs TIM (tech in motion). Om de toekomst van technische innovatie te waarborgen, moet onze sector aansprekend zijn voor de jeugd. Sinds de introductie van de TIM-campagnes is het aantal leerlingen in het mobiele techniekonderwijs de afgelopen jaren steeds met 6 à 8 procent per jaar gegroeid.

In verband met het tekort aan personeel en de snelle ontwikkeling van de techniek onderzoekt Fedecom ook hoe de uitstroom van vakbekwaam personeel zoveel mogelijk beperkt kan worden. Om te beginnen is het enorm belangrijk dat bedrijven in de groen- en agrotechnieksectoren goede perspectieven bieden aan vakbekwaam personeel. Denk daarbij aan ontwikkelmogelijkheden in een aantrekkelijke, innoverende omgeving met gedreven collega's die zich willen doorontwikkelen.

We sporen ondernemers voortdurend aan om ambassadeurs te worden van hun sector in de maatschappij, met anderen van gedachten te wisselen en te laten zien wat hun sector in huis heeft. GTH en ATH bieden daartoe een uitgelezen kans!

Wees allen welkom op GTH en ATH, de onestopshop en kennissmeltkroes, die dit jaar groter is dan ooit.

LEES OOK
GTH 2022: Woord van welkom
24-08-2022 | ARTIKEL
94 sec
GTH 2022: Woord van welkom
30-08-2022 | ARTIKEL
89 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER