Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GTH 2022: Woord van welkom

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Menko Boersma, voorzitter, dinsdag 30 augustus 2022
89 sec


Na twee coronajaren mag het weer: Fedecom opent de poorten van twee vakbeurzen, GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland! Dit jaar houden we deze tegelijkertijd, van 14 tot en met 17 september, elk op een eigen deel van het beursterrein. Op GroenTechniek Holland is een deel van het beursterrein bestemd voor demonstraties.

Menko Boersma, voorzitter
Menko Boersma, voorzitter

Met deze veranderde opzet is ons beursconcept van de onestopshop flink uitgebreid. Onze bijna duizend leden, maar ook niet-leden en beursbezoekers hebben aangegeven dat ze er weer aan toe zijn om elkaar echt te kunnen ontmoeten.

Uiteraard behouden beide beurzen hun eigen identiteit, zodat onze beide klantgroepen zich thuis zullen voelen op hun eigen vakbeurs. Tussen de beide beurzen ligt een mixed zone, waarin machines en werktuigen van GTH én ATH staan en waar zowel GTH- als ATH-bezoekers mogen komen.

Het tegelijkertijd houden van GTH en ATH is organisatorisch efficiënter en leidt tot een lagere standhuur en synergie voor degenen die dubbel exposeren. Maar daarnaast past het ook bij onze vereniging om events samen te organiseren, want ons klantenlandschap is aan het veranderen. Tuin- en parkklanten maken de laatste jaren steeds vaker gebruik van grotere machines. Zeker de grote partijen beschikken vaak over groter materieel, zoals trekkers, bermschoners en andere machines. Ook het machinepark van mijn eigen bedrijf, GroeNoord Ag & Turf, ziet er heel anders uit dan tien jaar geleden.

Op hun beurt zijn agrarische klanten zich meer gaan toeleggen op beheer- of tuin- en parkactiviteiten. Zij kunnen hun grenzen verleggen door inspiratie op te doen bij fabrikanten en klanten uit de tuin- en parksector. Deze partijen zijn vooruitstrevend als het gaat om de energietransitie, wat tot uitdrukking komt in elektrische machines, elektrisch handgereedschap en de inzet van waterstof. Ook het verstandig omgaan met de natuur wordt gemeengoed, aangejaagd door bestekken van vooral grotere gemeenten, met duurzame oplossingen als ecologisch bermbeheer of de inzaai van bloemenmengsels tot gevolg. Het is mooi dat onze klantgroepen van elkaar kunnen leren. De mixed zone biedt volop ruimte voor die kruisbestuiving.

Bij onze voorgaande vakbeursedities mochten we duizenden scholieren en studenten verwelkomen en ook dit jaar nodigen we hen weer van harte uit om naar Biddinghuizen te komen. De jeugd is onze toekomst, iets waar Fedecom veel aandacht aan besteedt. In het kader van ons educatieve TIM-programma (waarbij TIM staat voor tech in motion) zijn informatiepakketten ontwikkeld om techniek bij middelbare scholen onder de aandacht te brengen. En gezien actuele kwesties als de stikstofproblemen zijn ook de politiek en beleidsmakers en beheerders van allerlei overheden van harte welkom op GTH en ATH.

Namens Fedecom wens ik alle exposanten en bezoekers enorm leerzame, inspirerende dagen toe op deze vernieuwde editie van de beurzen GroenTechniek Holland en AgroTechniek Holland.

LEES OOK
GTH 2022: Woord van welkom
24-08-2022 | ARTIKEL
94 sec
GTH 2022: Woord van welkom
29-08-2022 | ARTIKEL
81 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER