Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

GTH 2022: Multidisciplinaire Multihog en nog veel meer

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Jeroen Poldermans, woensdag 3 augustus 2022
176 sec


Van Dyck Marcel toont uitgebreid gamma op GroenTechniek Holland

Zo'n 35 jaar geleden begon Van Dyck Marcel Belgium als klein familiebedrijf. Intussen is het uitgegroeid tot een toonaangevende importeur en distributeur van machines voor tuin en park, land- en bosbouw en voor wegenonderhoud. Op de beurs presenteert het bedrijf nieuwe merken en modellen om het groenonderhoud nog efficiënter te faciliteren.


Van Dyck Marcel Belgium heeft een Nederlandse vestiging geopend in het Brabantse Made om dichter op de markt te zitten. 'Onze nieuwe locatie dient als uitvalsbasis om machines en reserveonderdelen te leveren en snel service te kunnen verlenen aan onze Nederlandse afnemers', vertelt salesmanager Marc Kipperman namens Van Dyck Nederland. 'We gaan GroenTechniek Holland benutten om de bezoekers een doorsnee van ons assortiment te presenteren.'

Elektrische voertuigen en apparaten

'Er is zeker een kentering waarneembaar naar elektrische machines. Eén van de merken die we in dat segment voeren, is Alkè. Deze Italiaanse producent bevindt zich in het topsegment van de elektronische voertuigenindustrie voor transport, logistiek en andere multifunctionele doeleinden', vervolgt Kipperman. 'De elektrificatie van het groenonderhoud is volop in ontwikkeling. We kunnen op de beurs slechts enkele highlights tonen, omdat sommige toeleveranciers zich nog in de pilotfase bevinden met hun elektrische machines. Zij kiezen ervoor om deze eerst in een bescheiden pilotomgeving uit te rollen en te testen.'


'Dit betekent dat het hydraulische hefsysteem niet schokkerig, maar vloeiend reageert'

Neomach

Sinds kort is Van Dyck Marcel Belgium/Nederland exclusief importeur en dealer in de Benelux van het Italiaanse merk Neomach. Deze fabrikant produceert compacte shovels. De multifunctionele Neomach Nova X30-shovel is geschikt voor landbouw, bosbouw, aanleg en onderhoud van tuin en park, wegenonderhoud en het beheer van goederen. Hij is als enige in zijn klasse uitgerust met proportionele hydraulica. Dit betekent dat het hydraulische hefsysteem niet schokkerig, maar vloeiend reageert. Met de geluidsarme blokken, ergonomische joystick en het vergrendelingssysteem van alle hydraulische bewegingen zet Neomach extra in op comfort en veiligheid. De gevoeligheid van de multifunctionele joystick maakt elke handeling efficiënter, wat resulteert in lagere kosten en minder vermoeidheid bij de bestuurder.


Radiografische werktuigdrager van Bergmann

Van Dyck zal ook de M201 van Bergmann laten zien aan de bezoekers. Dit is een krachtige radiografische rupsmachine die, voorzien van een klepelmaaier, ingezet kan worden voor het maaien van bijvoorbeeld bermen langs snelwegen, langs het spoor, op steile taluds en andere gevaarlijke plekken. Dit is een machine die meer pk's heeft dan de gemiddelde radiografische werktuigdrager. De machine van Duitse makelij heeft uitschuifbare rupsbanden om extra stabiliteit te verschaffen. Er zijn diverse configuraties mogelijk, waardoor de Bergmann M201-rupsmachine breed inzetbaar is.


Green Jet 7510 heetwater-onkruidverdelger

Ook nieuw op de beurs: de Green Jet 7510. Dit is een Vandy-model onkruidverdelger die werkt met kokend water. Deze Vandy gebruik je op locaties waar je geen grote machines kunt inzetten; denk aan recreatieparken en begraafplaatsen. Kenmerkend aan deze handheld onkruidbestrijder is de ingebouwde veiligheid. Zo is er een ingebouwde bescherming tegen drooglopen, waardoor de Green Jet 7510 bij gebrek aan water na 15 seconden stopt, en zorgt de infrarood-brandmelder ervoor dat het systeem zichzelf uitschakelt in geval van storing.


Baas boven baas: de Multihog CV350

Zeg je Van Dyck Marcel, dan zeg je Multihog. De Multihog CV350 is een multifunctionele en multidisciplinaire werktuigdrager, inzetbaar in diverse sectoren en op allerlei terreinen, ook buiten het groenonderhoud. Zo zijn er Multihogs werkzaam voor het onderhoud op en rond vliegvelden en in enkele gemeenten bij het frezen van asfalt. De Multihog groeit langzaam maar zeker uit tot een baas in zijn soort. Dit Ierse werkpaard kan het hele jaar door ingezet worden bij het groenonderhoud. Deze compacte machine wordt modulair opgebouwd, zodat er verschillende werktuigen te gebruiken zijn. Hij is voorzien van hydraulische aandrijving, een telescoopgiek, ergonomische snufjes en een ruime cabine. Neem een kijkje en verras jezelf!


Cultuurtechnisch bedrijf Blijdorp blij met Multihog

Grondbewerkingsbedrijf Blijdorp uit Vlaardingen houdt zich bezig met civiele techniek en groenvoorziening. Voor de gemeente Vlaardingen verricht dit bedrijf het groenonderhoud in de breedste zin: schoffelen, heggen maaien, lang en kort gras maaien, kanten snijden, sneeuw ruimen etc. Voorheen werden er veel onderhoudsdiensten ingekocht, maar sinds de intrede van de Multihog CV350 is Blijdorp niet meer afhankelijk van derden.


Kostenbesparend

'We hebben de Multihog in eerste instantie gekocht voor het onkruidborstelen en het heggenknippen', legt uitvoerder groenvoorziening Ronald Ram uit. 'Toen hebben we de functies uitgebreid met kantensnijden, sneeuwruimen en grasmaaien. Met de klepelmaaier onderhouden we onder andere de hondenweides, bermen en het groen rond de wandelpaden van het recreatiegebied Broekpolder. We hebben hem nu zo'n anderhalf jaar. Daarvóór besteedden we al die werkzaamheden uit. De Multihog scheelt ons enorm in kosten omdat we geen externe diensten hoeven in te huren. We zijn "baas in eigen buik" en niet meer afhankelijk van de agenda van onze relaties.'


'De Multihog scheelt ons enorm in kosten omdat we geen externe diensten hoeven in te huren'

Snel regelen en fiksen

Ram vervolgt: 'We werken al zo'n 30 jaar samen met Van Dyck Marcel, al vanaf de eerste eigenaar. Destijds kochten we bij hen machines voor werkzaamheden in de kassen. De samenwerking verloopt altijd perfect. Als er iets is, hoef ik niet eerst honderd keer te bellen en te mailen; ze staan direct klaar. Snel regelen en fiksen, daar houd ik van! Dat gold ook toen er technische instellingen gedaan moesten worden voor onze Multihog. Wat onze ervaring is met de Multihog? Buitengewoon fantastisch!'


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER