Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Internationale belangstelling voor Park of Dutch Dreams in Doetinchem

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Fleur Dil, vrijdag 1 juli 2022
68 sec


Park een oase voor plant- en tuinliefhebbers

In Doetinchem aan de Oude IJssel krijgt een uniek project steeds meer vorm: Park of Dutch Dreams. Door tuin- en landschapsontwerper Nico Wissing (NL Greenlabel en Studio Nico Wissing) is een park van 8.000 m2 ontworpen, waaraan een keur aan bekende bloemen- en plantenexperts een bijdrage hebben geleverd. Een interessant project, dat zelfs de aandacht vanuit het buitenland trekt.

Het Park of Dutch Dreams in Doetinchem ligt aan de Oude IJssel
Het Park of Dutch Dreams in Doetinchem ligt aan de Oude IJssel

Op 8 maart gingen de eerste planten en bloemen de grond in. Drie maanden later staat het park volop in bloei. Hoewel de officiële opening pas dit najaar plaats zal vinden, oogst het park nu al veel internationale belangstelling. Volgens Wissing ligt dit niet in de laatste plaats aan de betrokkenheid bij de inrichting van tuinarchitect Piet Oudolf. 'Een icoon in dit vakgebied.'

Gevarieerde vegetatie

Het Park of Dutch Dreams vormt een schakel in een keten van toeristisch en ecologisch interessante projecten langs de Oude IJssel. Plant- en tuinliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Zo bieden de creatieve combinaties van kleurrijke en bloeiende beplanting veel variatie, die mede door de verschillende inzichten van de specialisten tot stand kwam. Daarnaast geeft de verhoogde borders waartussen slingerende paadjes zijn gecreëerd, het park een speels effect.


Het Park of Dutch Dreams vormt een schakel in een keten van toeristisch en ecologisch interessante projecten langs de Oude IJssel

De creatieve combinaties van vegetatie biedt veel variatie
De creatieve combinaties van vegetatie biedt veel variatie

Volop in ontwikkeling

Hoewel een bezoek aan het park nu al meer dan de moeite waard is, staan er nog een aantal projecten op de agenda. Zo komt er naast goed begaanbare wandelpaden, nog een uitkijkpunt en een aanlegsteiger in de Oude IJssel. Ook wordt er plaats gemaakt voor een horecapaviljoen en wordt er een permanente expositieruimte ontwikkeld die geheel gewijd gaat worden aan tuinarchitect Piet Oudolf.


De verhoogde borders geven een heel speels effect
De verhoogde borders geven een heel speels effect

Meer informatie

De inrichting van het park is tot stand gekomen door Bart Hoes, Climmy Schneider, Tom de Witte, Jacqueline van der Kloet, Nico Wissing en Piet Oudolf.

Voor het onderhoud van het park wordt permanent gebruik gemaakt van een pool van vrijwilligers onder begeleiding van een ervaren tuinbeheerder.

Meer informatie kun je vinden op de website van Park of Dutch Dreams.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER