Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Groenbedrijf Ter Riele aan de slag met Weedmaster TC-Vision

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 25 mei 2022
51 sec


Waterkrachtdealer Almat Laren (Gld) heeft onlangs een Weedmaster TC-V (voor vision) afgeleverd bij hoveniersbedrijf Ter Riele in Klarenbeek. Middels ingebouwde cameratechnologie kan de onkruidbestrijdingsmachine selectief heet water op onkruid afleggen.


Ter Riele was al bekend met onkruidbestrijding met heet water. Sinds 2016 werkte het bedrijf met de Wave Sensor Serie. Deze was echter aan vervanging toe. In de plaats kwam de Weedmaster TC-Vision van Waterkracht. Net als zijn voorganger legt ook deze onkruidbestrijdingsmachine met de hulp van cameratechnologie selectief kokend heet water af op het onkruid.

Betrouwbaar, levering, onderhoud

Wilco Steunebrink van Almat: 'In de gesprekken met Ter Riele kwam naar voren dat betrouwbaarheid van de machine, snelle levering van onderdelen, lagere onderhoudskosten belangrijke punten zijn. Dat daarnaast de Weedmaster-machines geschikt zijn om te werken met alternatieve diesel maakte de keuze nog makkelijker. Duurzaamheid is immers ook een belangrijk item voor Ter Riele, zowel voor mens als milieu. Zo heeft het bedrijf de nodige certificaten behaald, waaronder de CO2-prestatieladder, niveau 5.


'Dat de Weedmaster-machines geschikt zijn om te werken met alternatieve diesel maakte de keuze nog makkelijker'

Ter Riele

Het onderhand 30 jarige Ter Riele is een familiebedrijf circa 90 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld meer dan 60 externe krachten. Tonnie ter Riele: 'We zijn groot genoeg om grote projecten te kunnen verzorgen en ook snel te kunnen schakelen. Aan de andere kant zijn we klein genoeg om een familiaire werksfeer te hebben en een persoonlijk contact te houden met klanten. Dat is voor ons echt belangrijk!'


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER