Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Goed doordachte machines voor totaalonderhoud in de openbare ruimte

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
dinsdag 17 mei 2022
173 sec


Zoveel mogelijk mechanische techniek zonder overbodige elektronica

Het vooruitstrevende en innovatieve Meclean is fabrikant en leverancier van professionele reinigingsmachine /machines voor onderhoud in de openbare ruimte. In de productiefaciliteit in Terneuzen worden aan de lopende band door Meclean zelf ontwikkelde Hogedruktrailers, Trailerjets, CityCleaners, StreetCleaners en speciale (inbouw) projecten opgeleverd aan klanten over de hele wereld. Het dealerprogramma bestaat uit hogedrukreinigers, veeg-/zuigmachines, schrob-/zuigmachines, stof-/waterzuigers, industriële stofzuigers, onkruidbestrijdingsmachines en buitenveegmachines en worden via een zorgvuldig dealernetwerk verkocht in ondermeer Nederland, België en Frankrijk.


Zo rijdt er in Disney World Orlando Florida bijvoorbeeld een CityCleaner rond voor het totale parkonderhoud, en kiezen vele professionele reinigingsbedrijven in bijvoorbeeld China, Roemenië, Israël om maar een paar landen te noemen voor de inmiddels bewezen kwaliteit van de Meclean reinigingsmachines. Prestaties waar het vrij jonge meclean best trots op mag zijn. Alle Meclean professionele reinigingsmachines zijn ontwikkeld met de eindgebruikers in het achterhoofd: het resultaat zijn degelijke machines die dag-in-dag-uit zonder problemen hun taak doen. Geen onnodige elektronica en uitsluitend functionele, mechanische techniek.

De 'plussen' van Meclean

Met de gepatenteerde SteamPLUS® hogedrukstoomtechniek kunnen de gebruikers écht het verschil maken. Dankzij deze reinigingstechniek kunnen er opdrachten worden aangenomen die met traditionele hogedrukreiniging niet zouden kunnen worden uitgevoerd. SteamPLUS® is ontwikkeld voor diepreiniging en/of verf- en graffiti verwijderen van schadegevoelige ondergronden zoals kwetsbare monumentale gebouwen zonder dat reinigingsmiddelen nodig zijn. SteamPLUS® is als optie verkrijgbaar op de Hogedruktrailers, Trailerjets en Trailerpacks.


AquaPLUS® is een techniek die tussen traditioneel (warm)water hogedruk en SteamPLUS® in zit. De gebalanceerde mix van oververhit water en stoom benut de voordelen van beiden. Water (90%) zorgt voor impact en spoeling en het deel stoom (10%) veroorzaakt een beperkt thermoshock effect waardoor chemie in veel gevallen niet nodig is. Bij oppervlaktereiniging waar beschadiging van de ondergrond minder relevant is en juist extra werksnelheid is geboden, is AquaPLUS® prima in te zetten. AquaPLUS® is als optie verkrijgbaar op de Hogedruktrailers, Trailerjets en Trailerpacks.

Met de heetwater onkruidbestrijdingstechniek WeedPLUS® zijn bestrijdingsmiddelen zijn niet meer nodig. Alleen zuiver, warm water is genoeg om onkruid effectief- én 100% milieuvriendelijk te bestrijden. De WeedPLUS® techniek is als optie verkrijgbaar op de Hogedruktrailers, Trailerjets en Trailerpacks en is standaard op een aantal hogedrukreinigers uit het dealerprogramma van meclean. Dat maakt van deze laatstgenoemde modellen échte 2-in-1 machines: eenvoudig omschakelen en de spuitlans wisselen is voldoende om van warmwater hogedrukreinigen direct over te gaan op heetwater onkruidbestrijding. Binnen de groensector ligt de focus steeds meer op het milieuvriendelijke aspect. Openbare besturen en aannemers kiezen er steeds vaker voor om fossiele brandstoffente weren. Meclean heeft hier al vroeg op ingespeeld met 100% multi-fuel reinigingsmachines én ook een range volledig elektrisch aangedreven reinigingsmachines voor de openbare ruimte.

Batterij-aangedreven SERIE-CFB met WeedPLUS®

Deze machine behaalt méér dan 90% emissiereductie en maar liefst tot 9 uur effectieve werktijd dankzij de batterij-aandrijving (LiFePO4) en warmtewisselaar die ook geschikt is voor fossielvrije brandstoffen zoals HVO100, Neste enz. De SERIE-CFB wordt geleverd met WeedPLUS® heetwater onkruidbestrijdingstechniek, is ook geschikt voor reiniging én desinfectie (instelbare watertemperatuur), heeft een waterflow van 12 liter/minuut en een watertank van 500 liter. Het stevig gepoedercoat frame met hefkokers kan tegen een stootje. De SERIE-CFB wordt verder geleverd met een zelfoprollende haspel met 20 meter werkslang, lans met broeskop, RVS sproeiwagentje 50 cm breed en een speciale reinigings-/desinfectielans.

Buitenveegmachines en onkruidborstels

Binnen het dealerprogramma is een mooi voorbeeld van degelijke, mechanische techniek bijvoorbeeld de professionele FRONTSWEEP PRO buitenveegmachine met HONDA benzinemotor en een veeg-/ werkbreedte van 80 cm (er is ook een versie met 100 cm veegbreedte). Geschikt voor blad vegen, mos en onkruid wegvegen, sneeuwruimen enz. Of de Weedsweep onkruidborstelmachine met een borstelcapaciteit van 2600 m2/uur, een borstelbreedte van 30 cm en een rijsnelheid van 3 - 5 km/uur. Met de gebalanceerde trillingvrije borstelkop en ergonomische, inklapbare beugel is het prettig werken. Deze stevige machine is leverbaar met krachtige HONDA motor of als volledig elektrische uitvoering met B&S Powerhead motor.

100% multi-fuel of batterij-aangedreven

Hogedruktrailers, Trailerjets en Trailerpacks Tijdens Interclean 2022 in Amsterdam worden de allernieuwste duurzame ontwikkelingen officieel geïntroduceerd: de nieuwe Trailerjet- M/L en de nieuwe Trailerpack (modulaire hogedrukunit geschikt voor op- of inbouw). Beiden leverbaar als 100% multi-fuel modellen én ook met batterij- andrijving. Allemaal ontwikkeld volgens de bekende filosofie van meclean met duurzame en functionele techniek zonder overbodige elektronica. De motor en warmtewisselaar(s) van de multi-fuel modellen zijn klaar voor nieuwe milieuvriendelijke brandstofsoorten zoals de fossielvrije HVO100/ XTL, NESTE, biodiesel (B100), Aspen diesel, GTL, HVO20, HVO50 etc, maar werken ook perfect op gewone diesel. De batterij-aangedreven fossielvrije Hogedruk-trailer én de allernieuwste batterij- aangedreven Trailerjet en Trailerpack modellen hebben een werktijd van 6 -16 effectieve werkuren (afhankelijk van de gekozen werkmodus) zonder dat er tussentijds bijgeladen moet worden. Met de opties Steam-PLUS®, AquaPLUS® en WeedPLUS® wordt het onderscheidend vermogen nóg groter. De forse geluidsreductie (zo'n 70% minder dan de dieselaangedreven versies) is een extra interessante 'plus' bij werkzaamheden in de openbare ruimte.


CitySweeper elektrische straatveegmachine

De elektrisch aangedreven CitySweeper-S is 100% emissievrij, zeer stil en maakt het mogelijk om met één machine de gehele openbare ruimte schoon en aantrekkelijk te houden. De 6 verschillende functies van de CitySweeper-S - vegen, afval zuigen, onkruid borstelen, bladblazen, drukreinigen en desinfecteren- maken het mogelijk om met minder machines, in minder tijd en met minder mensen een beter resultaat te realiseren.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER