Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Zij-instromers worden á la carte bediend met nieuwe hoveniersopleiding op Floriade

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 16 mei 2022
82 sec


Zoals velen zoekt ook Donker Groep nieuwe medewerkers, een deel hiervan wordt gezocht binnen zij instromers die tegelijkertijd de hoveniersopleiding gaan volgen. Frustrerend was hierbij dat de aanwas zijinstromers soms nét niet genoeg was om een klas te vullen óf dat het onderwijsstartpunt (september) te ver weg was.


Zo schrijft Donker Groep in een persbericht: 'Uitdaging bij de voorbereiding was het vinden van voldoende flexibiliteit: het kunnen starten in een traditionele klas vergt voldoende deelnemers in één regio op één moment van het jaar. Naar een idee van Zone.college is in samenwerking het idee van een hybride vorm uitgewerkt. Door online en fysiek les te combineren en door intensieve inzet van praktijkbegeleiders kunnen we in het hele land zij-instromers laten starten. De trainer begeleidt de deelnemers, fysiek en online, maar is ook de coach voor de praktijkbegeleiders. De praktijkbegeleiders ondersteunen het onderwijs op locatie. Online wordt gebruik gemaakt van de leermodules van Agri-Holland via de VHG. Naast fysieke lessen op locatie wordt dit Floriade-jaar ook een aantal maal gebruik gemaakt van het Floriade terrein als projectlocatie. 13 mei was de eerste lesdag op de Floriade, waar de deelnemers gastvrij zijn ontvangen in het paviljoen van Groencollectief Nederland.

Switch

De Switchers, of zij-instromers, komen uit allerlei werkgebieden. Bijvoorbeeld uit de zorg, de horeca of de IT. Ook relatief meer vrouwen hebben zich gemeld, dit voorjaar 7 van de 25 deelnemers.


Á la carte

Jeroen Zijlmans beleidsadviseur arbeidsmarkt en onderwijs bij de VHG: 'Ik vind het een mooi staaltje omdenken, niet meer wachten op volle klasjes en standaard starten in september maar onderwijs á la carte. De kwaliteit van het onderwijs wordt geborgd door Zone.college en de opleiding voldoet netjes aan het reglement. De leerlingen volgen de VHG Brancheopleiding aankomend hovenier. Met de invoering van onze e-learning merk ik dat we steeds meer flexibele trajecten kunnen bieden en dat is een must in deze tijd.'


Met de invoering van onze e-learning merk ik dat we steeds meer flexibele trajecten kunnen bieden en dat is een must in deze tijd

Feestelijke aftrap

De eerste lesdag werd vrijdag 13 mei feestelijk afgetrapt. Klaas Kiekebos, directeur markt en realisatie van Donker Groep en Berend Pastoor, lid College van Bestuur Zone.college, sneden in het bijzijn van de Switchers de taart aan als aftrap van het traject. Alle deelnemers volgen de VHG Brancheopleiding Aankomend Hovenier. Docent Johan Schuppert van Zone.college was verantwoordelijk voor de inhoudelijke lessen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER