Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Zwaar weer voor Heatweed Noorwegen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, dinsdag 22 februari 2022
85 sec


Bedrijf heeft insolventie aangevraagd

Heatweed zou volgens verschillende bronnen in de markt in zeer zwaar weer verkeren. Een van de twee actieve dealers, Bruntink, vertelt dit vakblad dat hij een brief van Heatweed heeft gehad waarin een en ander wordt bevestigd. Onderdeel van de brief is het aanvragen van de insolventie van Heatweed Technologies.

Archieffoto Stad+Groen: uitlevering van Heatweed machine door Andre Bruntink aan Peter van de Haar.  Van de Haar was ooit founder van het bedrijf Wave, rechtsvoorganger van Heatweed.
Archieffoto Stad+Groen: uitlevering van Heatweed machine door Andre Bruntink aan Peter van de Haar. Van de Haar was ooit founder van het bedrijf Wave, rechtsvoorganger van Heatweed.

Volgens directeur André Bruntink is het afgelopen jaar al zeer moeizaam verlopen en heeft zijn bedrijf in 2021 al geen machines meer uitgeleverd gekregen. Voor de onderdelenlevering en het onderhoud van machines in de markt zou dit overigens geen probleem vormen. Bruntink: 'Dat heb ik goed geregeld met een andere partij.' Bruntink doelt hierbij waarschijnlijk op zijn samenwerking met de firma Waterkracht, die eerder verantwoordelijk was voor een groot deel van de fabricage van de Heatweed machines.

Ook de tweede actieve dealer van Heatweed in Nederland, DTH Mechanisatie, bevestigt het bestaan van de brief van Heatweed. Henri Koolmees van DTH: 'Ondanks alles, heb ik de afgelopen jaren heel goed gedraaid met Heatweed. Ik heb vorig jaar wel wat machines ontvangen, maar dit waren vooral kleinere handmachines. Maar overall heb ik de afgelopen vier jaren heel goed gedraaid met Heatweed. Het zou dan ook doodzonde zijn, als dit merk gaat verdwijnen van de Nederlandse markt.'

Ook Koolmees wil graag benadrukken dat de problemen in Noorwegen geen gevolgen hebben voor de bestaande klanten en het onderhoud van bestaande machines. 'Ik heb op dit moment zeven sensormachines in de werkplaats staan voor het winteronderhoud. Alle onderdelen voor dit onderhoud heb ik gewoon op de plank liggen. Mocht ik onverhoopt bepaalde onderdelen tekortkomen, dan weet ik waar ik die onderdelen moet halen.'


Investeringen

CEO Cecilie Ruud van Heatweed Noorwegen bevestigt telefonisch en via mail dat het bedrijf in zwaar weer verkeert. Belangrijkste reden daarvan is volgens Ruud de impact van corona op de toelevering van materialen uit met name Italië. Ook zouden dealers -ook weer door corona- traag geweest zijn met betalingen.
Ruud zou inmiddels ook al bezig zijn met het aantrekken van nieuw kapitaal via een Zwitserse investeerder. Met deze investeerder zou een getekende overeenkomst zijn, maar de extra aanvullende financiering uit deze afspraken is nog niet losgekomen. Deze investeerder zou al wel hebben aangedrongen op een reorganisatie van het Noorse bedrijf.

In de brief naar de dealers wordt dit bevestigd. De omzet van Heatweed zou in 2020 en 2021 met 80 procent zijn afgenomen, dealers zouden terughoudend zijn geweest bij het voldoen van hun financiële verplichtingen en tenslotte problemen bij de toelevering van onderdelen.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
vrijdag 26 juli 2024
t/m maandag 29 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER