Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Iveco S-Way Shortturn met knikkende semidieplader

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, vrijdag 14 januari 2022
96 sec


Veldhuizen presenteert wendbare oplegger met groot laadvermogen

Veldhuizen Wagenbouw heeft een oplegger ontwikkeld voor de Iveco Shortturn trekker. De oplegger is 11,50 meter lang en is goed voor een laadvermogen van 19 ton. In combinatie met de Iveco S-Way Shortturn met zijn korte wielbasis vormt deze oplegger een bijzonder wendbaar geheel met een hoog laadvermogen.


De Iveco S-Way Shortturn is met zijn wielbasis van slechts drie meter bijzonder wendbaar. Dit maakt deze trekker, in combinatie met de nieuwe oprij-dieplader tot een uitstekend alternatief voor de BE combinaties als het laadvermogen van belang is. Het laadvermogen van BE combinaties is voor de nieuwe generatie chauffeurs ernstig beperkt. Wie na 19-1-2013 zijn BE rijbewijs haalde mag nog maar met maximaal 7 ton rijden. Voor veel loonwerkers en hoveniers is dat onvoldoende om machines te vervoeren. Reden voor Veldhuizen Wagenbouw om samen met Iveco NLS dit nieuwe concept te ontwikkelen voor met name bedrijven die eigen machines moeten vervoeren.

Deze oplegger is uitstekend te beladen met de meest uiteenlopende rijdende machines, zelfs die met een lage oprijhoek zoals hoogwerkers of veegmachines

De oprij- dieplader is voorzien van luchtvering, twee acht-tons 'Veldhuizen' assen en een knikkende vloer achter het asstel. Daardoor ontstaat, in combinatie met de uitgekiende oprijkleppen een oprijhoogte van 9 procent. Daarmee is deze oplegger uitstekend te beladen met de meest uiteenlopende rijdende machines, zelfs die met een lage oprijhoek zoals hoogwerkers of veegmachines.

Eenvoudige en lichte bediening

De bediening van de knikkende laadvloer en de luchtvering gaat met slechts één schakelaar waardoor bedieningsfouten uitgesloten zijn. De dubbele oprijbanen zijn zodanig uitgevoerd dat ze met één hand te bedienen zijn. Een ingebouwde veer zorgt voor voorspanning. Bijzonder is dat de oprijbanen ook terug geklapt kunnen worden waardoor ze vlak op de vloer komen te liggen. Hierdoor wordt bij leegrijden de luchtweerstand, en daarmee het brandstofverbruik belangrijk verminderd.
De volledig verzinkte oplegger is ruimschoots voorzien van zware bindogen voor het bevestigen van lading. Verder is ook de nek van de oplegger bruikbaar, doordat de vloer schuin oploopt. Kleinere machines kunnen daardoor eenvoudig voorop geladen worden.


Complete uitvoering

De Iveco S-Way Shortturn is voorzien van de negen liter Cursor 9 krachtbron met 360 pk, in combinatie met een geautomatiseerde versnellingsbak. De cabine is in alle richtingen voorzien van ramen voor een optimaal zicht rondom. Verder is de Iveco voorzien van luxe stoelen met armleuningen, Cruise Control met ACC en airconditioning. Ook Lane Guard, AEBS en ESP behoren tot de standaard uitrusting van de Iveco S-Way Shortturn. Verder is het trekkerchassis voorzien van grote RVS kisten met schuiflades voor het opbergen van materialen zoals spanbanden en kettingen.
De combinatie laat zich bijzonder eenvoudig besturen en de draaicirkel is zelfs kleiner dan die van menig bestelwagen met schamele aanhangwagen. Daarbij komt dat het comfort van de Iveco zich kan meten met dat van menige lange afstand truck. Ervaring opdoen met dit concept kan ook, Veldhuizen Wagenbouw heeft de nieuwe combinaties inmiddels klaar staan voor de verhuur.


De knikkende semidieplader van 11,5 meter heeft een laadvermogen van 19 ton
Lossen van voertuigen gaat soepel dankzij geringe oprijhoogte
Klep in ecostand
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER